14 glassar som försvinner från GB 2019

Nya glassar kommer och gamla glassar går. De här är glassarna som inte får plats i GB:s utbud 2019. Vi går miste om några gamla favoriter och några som bara fick finnas i ett år.

När nyheterna ska trängas ner i frysboxen måste några gamla godingar stryka på foten. Vissa har bara fått leva i ett år, medan andra har funnits med ett bra tag. Men nu är det dags att säga hej då. När det gäller vissa glassar har vi knappt varit medvetna om deras existens, medan andra har varit våra favoritglassar och kommer att sörjas länge. Eller åtminstone tills vi får en ny favorit.

Här är glassarna som går i graven 2019:

Magnum-kvartett

Hela fyra Magnumglassar får stryka på foten i vår. Det är Double Raspberry, Double Caramel, Dark Intense och Chocolate & Hazelnut Praliné som vi inte får se mer av.

Cornetto Classic och Cornetto Jordgubb

En mer klassisk glassduo får man leta efter. Och nu går båda två till de sälla jaktmarkerna för att ge plats åt nymodigheter. Det är inte utan att man får en sentimental tår i ögat.

Feast Snack Bar

Glass omsluten av choklad och fylld med kolasås – what’s not to like? Ja, något måste det ha varit eftersom glassen begravs.

Oreo

Vurmen för Oreokakan verkar lagt sig och med den går Oreoglassen också i graven. Synd för alla som gillar kakor bättre än glass.

Ben & Jerry’s ’Wich Peanut Butter Cup

Va!? Ska vi kakälskare inte få ha något roligt i sommar? Dags att börja sörja de sega kakorna som omgav den krämiga glassen fylld med jordnötssmörsfyllda chokladpluppar. Sorgen vet inga gränser.

Ben & Jerry’s Vegan Chunky Monkey

Veganerna räddas av att det kommer en ny vegansk och mjölkfri glass från Ben & Jerry’s bland vårens nyheter.

Solero Organic Juicy Peach

Fruktig ispinne ger plats åt en ny fruktig ispinne. Rimligt ändå.

Ekologisk päronsplitt

Ja, det är synd att de ekologiska glassarna inte säljer bättre och får stanna kvar i utbudet. Den tiden kommer kanske, men tydligen inte i år.

Minioner

De här enkla och roliga barnglassarna lever sällan särskilt länge, och det gäller även minionglassen. Bye bye!

Lipsi Rocket

Just det, roliga barnglassar lever inte så länge. Dags för den här raketen att flyga sin väg efter en säsong i frysboxen.

Av Anna-Lena Pettersson/ellematovin.se

Läs också:

Här är de nya glassarna från GB sommaren 2019

Nostalgi! Kommer du ihåg vad vi åt på 70-talet?