22 fantastiska husmorstips för köket

Husmorstips för köket

Äggdelaren till svampen, marinad på kallt te och rullade baconpaket. Här är 22 husmorsknep som kommer göra din tid i köket mycket enklare.

Vi har alla våra genvägar för att göra köksarbetet enklare och smidigare. Men det finns säkerligen också en mängd knep du aldrig tänkt på tidigare.

Äldre man och kvinna lagar mat i köket

Foto: Shutterstock/IBL

Här 22 husmorstips som fungerar i köket:

1. Pincett till tårtan

Använd pincett när du ska dekorera tårtor. Enkelt att få allt på plats på ett snyggt sätt!

2. Apelsinjuice för färg och smak

Pensla kyckling i ugn med ett par matskedar koncentrerad apelsinjuice för fin smak och färg!

3. Släng inte de bruna bananerna

Skala, skiva och frys in! Perfekt att använda när du vill göra en smoothie eller baka en banan- kaka.

Banankaka med dumlekolor
Vad sägs om en banankaka med dumlekolor? Foto: Ralph Månsson

4. Brödkniven till tomaterna

Använd den taggiga brödkniven när du skivar tomat så får du lätt tunna och jämna skivor.

5. Äggdelaren till svamp

Äggdelaren fungerar utmärkt att skiva champinjoner med, för jämna, snygga skivor!

6. Socker för snabbvisp

Tillsätt en nypa strösocker i grädden så går det snabbare att vispa den till skum!

Visp med hårt vispad grädde

Foto: Shutterstock/IBL

7. Frys in slatten av boxvinet

Ta tillvara den sista lilla skvätten i boxvinet. Lägg plastpåsen direkt i frysen och ta fram till matlagning.

8. Frys in hackad lök

Passa på och fyll frysen när du ändå är igång med att hacka lök. Lägg i påsar och platta till, så är det lätt att bryta loss så mycket som du behöver

9. Frys in det sista av osten

Bara en halv centimeter kvar på höjden av osten? Riv ner och frys in till matlagning!

Parmesanost och rivjärn

Foto: Shutterstock/IBL

10. Bevara krispet i morötterna

Riv av en bit hushållspapper och lägg i morotspåsen i kylen. Det suger upp fukten och morötterna håller längre.

11. Tandkräma bort fisklukten

Hållit på med fisk i köket? Gnugga händerna med en blandning av tandkräm och tvål så får du bort lukten bättre.

12. Marinera med kallt te

Marinera nötkött i kallt te, det gör köttet mörare och godare.

Tekopp

Foto: Shutterstock/IBL

13. Kaffefilter till hamburgaren

Bästa sättet att servera hamburgare? Lägg den i ett kaffefilter!

14. Separera ägget med tratt

Ska du separera gulan från vitan? Knäck ägget i en tratt, då rinner vitan ner i skålen under och gulan stannar kvar i tratten.

15. Använd kanna till muffinssmeten

Häll upp muffinssmeten i en kanna när det är dags att fördela smeten i formarna. På så vis slipper du onödigt spill!

Blåbärsmuffins

Foto: Shutterstock/IBL

16. Krutonger av gammalt bröd

Tärna och stek överblivet bröd i olivolja och salt. Underbart gott på soppan eller salladen.

17. Potatis mot sältan

Har såsen blivit för salt? Du kan rädda den genom att lägga ner en bit skalad potatis som får koka med ett tag.

18. Sax till baconet

Klipp baconet i stället för att skära det, det är så mycket enklare!

Kock klipper kycklingfilé med sax

Sax fungerar även bra till kyckling. Foto: Shutterstock/IBL

19. Rengör grönsaker med ugnsgaller

Lägg ugnsgallret över vasken om du har mycket grönsaker att skölja. Perfekt att låta dem rinna av på

20. Frys baconpaket – rullade

Rulla baconpaketet och lägg in det som en rulle i frysen så går de lättare att separera sedan.

21. Fin skärbräda med citron

Gnugga skärbrädan av trä med en citronhalva och du får genast bort fläckar och en riktigt fräsch skärbräda.

22. Bröd med höjd

Kavla ut degen till en rektangel, rulla ihop till ett bröd och lägg med skarven neråt på plåten.

Knådar deg

Foto: Shutterstock/IBL

Foto: Shutterstock/TT

Mer recept och inspiration hos allas.se: