Artikeln innehåller reklamlänkar

5 fantastiska sätt att dela olika frukter – snabbt och enkelt!

Två kvinnor skrattar medan de äter vattenmelon

Foto: TT/Shutterstock

Vissa frukter kan vara mer besvärliga att skära upp än andra. Vi listar frukterna och på vilka sätt du kan dela dessa!

Frukter är inte alltid enkla att dela upp, vissa är dessutom lite svårare än andra. En av dem är utan tvekan mangon, som många sägs ha besvär med. Här tipsar vi om olika sätt att skära upp frukt!

1. Så här delar du en mango

Mangon ska först och främst vara mjuk och mogen. Dela mangon i tre delar längs med kärnan i mitten. Håll sedan mangodelarna i handen, med skalet mot handflatan och ta ut fruktköttet med ett glas. Dela sedan fruktköttet i små kuber och njut!

Du kan också använda en mangoskärare som enkelt tar bort kärnan och ger dig två fina bitar med fruktkött med minimalt med svinn. Läs mer och köp mangodelaren här. (länk till Cervera)

2. Så här delar du äpple

De flesta brukar dela äpplet på mitten, men det är mer effektivt om man delar bredvid mitten och sedan delar det i flera delar så det ser ut som kuber uppifrån. Smidigare och mindre krångligt. Vill du ta med dig äpplet som ett mellanmål kan du sätta ett gummiband runtom så har du ett äpple delat och klart när suget sätter in.

En äppeldelare underlättar också genom att dela frukten i lika stora klyftor. Läs mer och köp delaren här (länk till Bagaren & Kocken).

3. Så här delar du melon

Dela melonen på mitten. Därefter placerar du melonen med fruktköttet nedåt och gör raka linjer i ett rutmönster så du får små bitar att äta. Inget kladd alls, snabbt och enkelt.

Snabbaste sättet att skiva och servera en melon är dock med ett redskap som du skär perfekta skivor melon med. Du kan även skära din melon i kuber.

Läs mer och köp melondelaren här. (länk till Cervera)

4. Så här delar du ananas

Börja med att skära av toppen och botten. Skär sedan av skalet. Dela ananasen i fyra bitar på längden och ta bort den hårda biten i mitten av varje del. Skär sedan upp bitar i önskad storlek.

Med denna ananasskäraren går det snabbt och lätt att få njuta av en saftig bit ananas utan kladd! Läs mer och köp här (länk till Cervera).

5. Dela avokado med en delare

Avokadon kan vara besvärlig att skära. Men denna avokadodelare gör det väldigt smidigt och enkelt för dig. Läs mer och köp här (länk till Cervera).

VIDEO: Så beskär du dina äppelträd – på rätt sätt!
5:02

Efter reklamen: VIDEO: Så beskär du dina äppelträd – på rätt sätt!

(5:02)