4 fantastiska sätt att dela frukter

Två kvinnor skrattar medan de äter vattenmelon

Foto: TT/Shutterstock

Vissa frukter kan vara mer besvärliga att skära upp än andra. Vi listar frukterna och på vilka sätt du kan dela dessa!

Frukter är inte alltid enkla att dela upp, vissa är dessutom lite svårare än andra. En av dem är utan tvekan mangon, som många sägs ha besvär med. Här tipsar vi om olika sätt att skära upp frukt!

Så här delar du en mango

Mangon ska först och främst vara mjuk och mogen. Dela mangon i tre delar längs med kärnan i mitten. Håll sedan mangodelarna i handen, med skalet mot handflatan och ta ut fruktköttet med ett glas. Dela sedan fruktköttet i små kuber och njut!

Så här delar du äpple

De flesta brukar dela äpplet på mitten, men det är mer effektivt om man delar bredvid mitten och sedan delar det i flera delar så det ser ut som kuber uppifrån. Smidigare och mindre krångligt. Vill du ta med dig äpplet som ett mellanmål kan du sätta ett gummiband runtom så har du ett äpple delat och klart när suget sätter in.

Eller kolla in den praktiska äppelskäraren längre ner!

Så här delar du melon

Dela melonen på mitten. Därefter placerar du melonen med fruktköttet nedåt och gör raka linjer i ett rutmönster så du får små bitar att äta. Inget kladd alls, snabbt och enkelt!

Eller kolla in den praktiska melondelaren längre ner!

Därför ska du alltid skölja vattenmelon

Så här delar du ananas

Börja med att skära av toppen och botten. Skär sedan av skalet. Dela ananasen i fyra bitar på längden och ta bort den hårda biten i mitten av varje del. Skär sedan upp bitar i önskad storlek.

Eller kolla in den smarta ananasskäraren längre ner!

4 perfekta köksredskap att dela frukter med

Äppeldelare

Äppeldelare som underlättar för dig genom att dela frukten i lika stora klyftor. Läs mer och köp här! (reklamlänk från Allas shop)

Ananasskärare

Har du också stått där med ananasen och pillat för att bli av med skalet och de hårda bitarna? Med denna ananasskäraren går det snabbt och lätt att få njuta av en saftig bit ananas utan kladd! Läs mer och köp här! (reklamlänk från Allas shop)

Melonskärare

Gör det enkelt för dig med den här melonskäraren som delar din melon i små och enkla bitar utan krångel! Läs mer och köp här! (reklamlänk från Allas shop)

Avokadon kan vara besvärlig att skära. Men denna avokadodelare gör det väldigt smidigt och enkelt för dig! Läs mer och köp här! (reklamlänk från Allas shop)

Se också: Så beskär du dina äppelträd

Få kiwin att mogna snabbt – här är enkla tekniken