Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

7 enkla tips: Så serverar du sallad på nya och spännande sätt

18 nov, 2021 
https://image.allas.se/image-204999?imageId=204999&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=66.67&x=0&y=0
Johanna Svan
Sallad i en glasburk.
Det är enklare än du tror att göra salladen riktigt lyxig och aptitlig för både mun och öga! Vi ger dig våra bästa tips.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Sallad är en riktig favorut och passar perfekt till såväl kött och grillat, som förrätt eller som en måltid i sig själv i lite matigare version.

Många av oss har dock fastnat i isbergssallad med tomat och gurka men det är det slut på nu! Hemligheten bakom en lyckad sallad ligger i att kombinera och variera olika konsistenser och smaker.

Det enklaste sättet att lyckas är att välja ut dina egna favoriter i grönsaksdisken och kombinera dem – bara fantasin sätter gränserna för vad du kan ha i din sallad!

Här får du tips på sju smarta produkter som hjälper dig att ta salladen till nästa nivå med enkla medel.

7 enkla knep som gör salladen extra lyxig

Kvinna klipper morötter med grönsakssax.

1. Klipp morötterna med en grönsakssax

Trött på rivna morötter? Här är uppfinningen som gör det betydligt roligare att äta de orangea rotfrukterna! Med grönsakssaxen klipper du enkelt ner krispiga morötter i din sallad. Saxen har inbyggd skärbräda och fungerar till att klippa det mesta i matväg. Läs mer och beställ här. (reklamlänk)

Annons
Majskolvsskalare.

2. Gör salladen fräschare och matigare med majskolvsskalare

Glöm tråkig burkmajs och använd istället färsk majs i din sallad – det gör den både matigare och fräschare på nolltid. Med smarta OXO Good Grips kan du enkelt skilja kornen från kolven och hälla dem direkt ner i din sallad. Läs mer och beställ här. (reklamlänk)

Grönsakssvarv.

3. Fixa snygga kreationer med grönsakssvarv

Ett enkelt sätt att få till fina kreativa sallader är att använda en grönsakssvarv för att skapa vackra uppläggningar av dina grönsaker. Med den så kallade spiralizern kan du svarva alltifrån rödbetor, zucchini, morot och palsternacka. Även perfekt för dig som vill göra grönsakspasta. Läs mer och beställ här. (reklamlänk)

Annons
Keramisk mandolin i svart och rött på skärbräda.

4. Variera tjockleken på grönsakerna med mandolin

Med hjälp av en mandolin kan du snabbt och enkelt variera tjockleken på dina grönsaker. Med den här prisbelönta modellen kan du ställa in önskad storlek från 0,5 millimeter till 3 millimeter. Mandolinen klarar att skiva såväl lök, grönsaker och rotfrukter. Läs mer och beställ här. (reklamlänk)

Färska örter i en örtbevarare.

5. Toppa salladen med färska kryddor

Ett enkelt sätt att förhöja smakupplevelsen är att garnera salladen med färska kryddor. Med den smarta örtbevararen kan du alltid ha fräscha kryddor hemma. Du fyller den med vatten och ställer i kylskåpet! Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Ört- och lökhackare.

6. Gör egen dressing

Blanda läckra dressingar och vinägretter för att komplettera din sallad. Med den smarta ört- och lökhackaren kan du blanda dina favoritsmaker direkt i den medföljande skålen och hälla över din sallad. Läs mer och beställ här. (reklamlänk)

Salladsbestick från Sagaform.

7. Servera med snygga bestick

Vi äter lika mycket med ögonen som med munnen, sägs det. Servera din läckra sallad med snygga salladsbestick. De här favoriterna i tidlös design från Sagaform heter ”Nature” och har handtag i massivt ek och skedar av rostfritt stål. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Se också: 7 grönsaksrester du aldrig ska slänga

7 grönsaksrester du aldrig ska slänga - återodla i stället!Brand logo
7 grönsaksrester du aldrig ska slänga - återodla i stället!
Annons