Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

7 recept på kycklingfilé

26 jan, 2018 
Marcus Alm
Våra bästa recept på kycklingfilé – samlade på ett ställe!
Kycklingfilé funkar lika bra till vardags som till fest. I gryta, gratäng eller marinerad. Här är våra absolut bästa recept på kycklingfilé.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Få saker passar lika väl till en middag mitt i veckan och som till lunch under stressiga vardagar som kycklingfilé. Här är våra bästa recept på kycklingfilé.

Kycklingfilé i ugn

Linda din kycklingfilé i parmaskinka!
Foto: Anders Norrsell

Att bara kunna sätta in kycklingen i ugnen och låta den göra jobbet är som hittat i vardagsstressen. Detta recept på kycklingfilé med parmaskinka ser dessutom fantastiskt lyxig ut.

Kycklingfilé i gryta

Underbar kycklinggryta med fetaosttopping
Foto: Erik Karlsson

Denna kycklinggryta är lika bra mitt i veckan som en kall söndag. Här serveras den med fetaosttopping och rostade tomater. Att tillaga kycklingfilé i gryta är ett enkelt sätt att undvika att den blir torr.

Annons

Kycklingfilé med bacon

Gräddbakade kycklingfiléer med läcker fyllning
Foto: Anders Norrsell

Bacon och kycklingfilé går väldigt väl ihop. Här lindar vi kycklingfilén i bacon och bakar i ugnen. Går utmärkt att värma dagen efter för en enkel och snabb lunch.

Kycklingfilé med ris

Gör egen Chicken Tikka Masala kyckling
Foto: Erik Karlsson

Tikka Masala kyckling med ris är en garanterad succé. Den enkla rätten passar perfekt mitt i veckan och passar även väl till lunch. Att servera ris till kycklingfilén är det traditionella. Trots dess indiska namn är den skapad i Storbritannien, och har blivit något av en nationalrätt.

Annons

Stekt kycklingfilé

Kycklingburrito med lime – recept
Foto: Erik Karlsson

Om man vill steka sin kycklingfilé snarare än baka den i ugn är mexikanska burritos ett enkelt sätt att få det att smaka fantastiskt. Med fräsch lime, stark chili och sval yoghurt passar denna rätt de flesta smaker.

Marinerad kycklingfilé

Recept på salamifyllda kycklingfiléer
Foto: Ulrika Pousette

Att marinera sin kycklingfilé innan man tillagar den är ett bra sätt att få in smak i köttet. I detta recept, där marinaden av kycklingfilén är väldigt enkel med olja, vitlök och persilja, har vi dessutom fyllt filén med salami och goda grönsaker.

Annons

Kycklingfilé med pasta

Recept – Pastagratäng med kyckling
Foto: Olof Abrahamsson

Kycklingfilé och pasta är en klassisk kombination. Från kalla pastasallader till gratänger som den vi rekommenderar här är perfekt vardagsmat. I detta recept gratinerar vi med ost och strör bacon över.

Av Marcus Alm

Läs också:

Tareq Taylors krämiga kycklinggratäng

Fyra middagar för två av en enda kyckling

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons