Alkoholfria drinkar – 5 goda recept för sommarfesten

Drinkar for gravida eller nykterister på festen.

Syrligt och fräscht eller något mer fruktigt? Det finns alkoholfria alternativ som passar alla.

Foto: TT/Shutterstock

Goda alternativ till alkohol är alltid uppskattad av den som av olika anledningar vill ha alkoholfritt på festen. Här är fem goda varianter av härliga drinkar att bjuda på!

Hur många gånger har man inte kommit till en tillställning där gästerna serveras de mest fantasifulla drinkarna medan de som inte dricker alkohol i bästa fall bjuds på ett glas bubbelvatten. Inget ont om vatten – det är både gott och nyttigt, men särskilt festligt är det ju faktiskt inte. Testa någon av de här fem goda drinkar som garanterat kommer att uppskattas av de gäster som väljer bort alkoholen på kalaset.

TV: 5 tips på supergoda alkoholfria drinkar
1:12

Efter reklamen: TV: 5 tips på supergoda alkoholfria drinkar

(1:12)

Slå på ljud

Rabarbermojito

Koka en sockerlag på 300 gram rabarber, tre dl strösocker och 1 msk vaniljsocker. Sila av rabarbern och blanda sockerlagen med ginger ale och toppa med is och sprite. Eller kör en ännu snabbare variant och använd koncentrerad saft som i det här receptet på rabarbermojito hos recept.se.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Melon med bubbel

Att finmixa kall vattenmelon och blanda med is och bubbel blir en snygg drink på nolltid, se bara till att välja en kärnfri variant av melon och spar en triangel att garnera glaset med. Det finns många goda alkoholfria varianter av mousserande vin, så alla drinkar som innehåller bubbel är superenkla att göra om. Kanske mer uppskattat av vuxna än av barn, men då går det utmärkt att byta bubbel mot sprite istället.

Smaksatt lyxvatten

Vill man inte dricka alkohol för att man inte gillar smaken så är ju ett alkoholfritt alternativ ingen höjdare. Men genom att göra en stor kanna med smaksatt bubbelvatten så blir det ändå festligare än att bara servera vatten från flaskan. Exempel på gott smaksatt vatten är olika sorters frukter och bär, mynta, lime, citron, gurka eller citronmeliss. Tänk på att mjuka bär inte håller sig snygga särskilt länge i blöt, så ett tips är att även blanda in lite hårdare fruktbitar i tillbringaren som dekoration.

Se också: Presenttips inför sommarfesten

Presenttips inför sommarfesten
0:39

Efter reklamen: Presenttips inför sommarfesten

(0:39)

Slå på ljud

Sorbetbubbel

Det kan absolut vara så att det här är den drink som har kortast tillredningstid i förhållande till wow-känsla! Lägg en kula sorbet i en champagnekupa och häll på alkoholfritt bubbel eller någon passade läsk som matchar glassmaken och du har festens snyggaste fördrink. Inte så lätt att förbereda, men det väger upp med den i stort sett obefintliga tillredningstiden.

Kaffe med sting

Mintkaffe är ett supertips om du vill servera något roligare än en slät kopp kaffe till de gäster som tackar nej till Irish coffee eller någon annan kaffedrink. Kombinationen av choklad och mint passar väldigt bra ihop med kaffet och det blir en fin balans mellan fräscht och krämigt tack vare den vispade grädden. Recept på mintkaffe hittar du här.