Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Baka som Fredriks Fika – här är verktyget han använder för perfekt resultat

23 feb, 2023 
Vilma Nordell
Verktyg för att baka - bakform och bakbalk
Bakverktyget som ger dig ett superfint resultat!
Få till ett perfekt resultat för din kladdkaka, fudge och kola när du bakar hemma! Med hjälp av en bakform måttar du enkelt ut exakt storlek för resultatet du önskar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Allas bloggare Fredriks Fika inspirerar varje vecka med magiska bakverk och perfekta kakor och godis. Visst är det en dröm att få till bakverken hemma som han visar upp varje vecka? Som tur är har Fredrik skrivit om ett verktyg han ofta använder för att få till perfekt form på bland annat kladdkaka, kola, fudge, choklad, rocky road och annat godis – nämligen en bakbalk.

Bakbalk fredriks fika för perfekt form på godis
Klicka på bilden för att komma direkt till bakbalken!

Fredrik Nylén förklarar att bakbalkarna gör att man enkelt får snygga och raka kanter och att det går enkelt att variera dem i storlek – något han beskriver som genialiskt.

Annons

– Jag använder mest den som är 30×30 då den går att ställa in i precis lika stor och liten form som man vill ha. Man lägger balkarna på ett plant underlag, sätt ihop dem sen justerar man så att man får den storlek man vill ha, skriver Fredrik i sitt blogginlägg.

Bakform och bakbalk

Den praktiska bakbalken i fyra delar gör det enkelt att justera storleken på bakverk. Den stora varianten har en maxstorlek på 30 x 30 centimeter, men du kan alltså även göra den mindre än så. Läs mer om bakbalken och köp den här (reklamlänk).

De lilla varianten av bakbalken blir maximalt 15 x 15 centimeter stor och är, liksom den stora, fri från både ftalater och Bisfenol A (BPA-free). Dessutom tål de både ugn, frys, mikrovågsugn och diskmaskin. Läs mer om den mindre bakformen och köp den här (reklamlänk).

Annons

Gör såhär: Lägg de 4 balkarna på en plåt med smörpapper/silikonmatta. Anpassa sedan till önskad storlek.

Bakbalk från My Perfect Day
Klicka på bilden för att komma direkt till bakformen!

Hitta fler användbara bakformar för olika bakverk här! (reklamlänk)


Läs mer om bakformen eller inspireras av recept hos Fredriks Fika här!

Annons
Så gör du glutenfria daimsnittarBrand logo
Så gör du glutenfria daimsnittar
Annons