Bästa budgetbubblet – 8 tips på billiga mousserande viner

Två personer som dricker bubbel

Foto: TT

Ett glas bubbel förgyller festen. Det är den ultimata välkomstdrinken och det är också extra festligt att servera mousserande vin genom hela måltiden. Här tipsar vi om några riktigt goda bubbel som inte gör allt för stora hål i plånboken.

Funderar du på vilket bubbel du ska servera på festen och som inte kostar skjortan? Här ger vi 8 tips på billiga mousserande viner, perfekta till sommarens alla fester!

Se också: Bubbelskola – temperatur och lagring
1:27

Efter reklamen: Se också: Bubbelskola – temperatur och lagring

(1:27)

Slå på ljud

1. Chapel Hill Sparkling Chardonnay, Ungern

Lättsamt och friskt med toner av äpplen och lite citrus i pigg stil med avrundad eftersmak. Passar fint att servera välkylt på mingel med många gäster med lite plock som tilltugg. Finns även på miniflaska à 20 cl.

Nr: 7649

Pris: 76 kr

2. Federico Paternina Banda Azul 2020, Spanien

Frisk ekologisk cava i tydligt torr stil, inslag av krispiga äpplen, örter och grape. Gott till fisk- och skaldjursrätter och fräscha sallader. Cava är som bekant Spaniens eget mousserande vin gjord på samma sätt som champagne.

Nr: 71275

Pris: 89 kr

Allt för studentfirandet – dekorationer, checklista och tips till mottagningen

3. Prosecco Pizzolato, Italien

Lättsam framtoning med drag av päron, syrliga citrustoner och en liten sötma, som är typisk för prosecco. Passar mycket bra till sältan i en frasig pizza. Ekologisk. Passar även fint till den klassiska drinken Aperol Spritz.

Nr: 7870

Pris: 99 kr

4. Cremant de Loire Blanc de Blancs Brut Cuvée Celeste, Frankrike.

Friskt med drag av gula äpplen, nougat och citrus. Gott till exempelvis en bit västerbottenpaj toppad med färska räkor. Blanc de blancs betyder att endast gröna druvor använts, i det här fallet chenin blanc och chardonnay.

Nr: 50534

Pris: 99 kr

Planera 50-årsfesten – checklista, festliga dekorationer och tips

5. Loxarel A Pèl 2020, Spanien

Aptitretande framtoning. Här finns drag som påminner om äpplen, färsk mandel och lime. Läckert till vitlöksfrästa räkor. Det här vinet kallas inte cava utan går under beteckningen Clàssic Penedès, där ett av kraven är att vinet ska vara ekologiskt.

Nr: 7470

Pris: 129 kr

6. Pongrácz, Sydafrika

Ganska smakrikt med brödiga toner och äpplig, frisk fruktighet. Längd i eftersmaken. God som apéritif men passar även till en mild fiskrätt. I Sydafrika kallas mousserande vin, gjort enligt champagnemetoden, för cap classique.

Nr: 7628

Pris: 129 kr

7. Rotari Brut Riserva 2018, Italien

Norditalienskt bubbel med frisk fruktighet, stråk av äpplen, bröd och citrusfrukter. Läckert aptitretande och även gott till italiensk plockmat som lufttorkad skinka, crostini med olivkräm och spett med mozzarella, basilika och tomater.

Nr: 7567

Pris: 129 kr

Planera 60-årsfesten – här finns massor av tips på dekorationer, checklistor och lekar

8. Nozeco Alcohol Free, Frankrike

Alkoholfritt bubbel med lätt blommiga drag, viss sötma och inslag av citrusfrukter. Servera väl kylt; passar både att skåla i och till lättare rätter. Alkoholfritt vin är alltid ett från början vanligt vin, som avalkoholiserats.

Nr: 1982

Pris: 55 kr