Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Bästa budgetbubblet – 8 tips på billiga mousserande viner

22 maj, 2023 
Av Gunilla Hultgren Karell
Två personer som dricker bubbel
Ett glas bubbel förgyller festen. Det är den ultimata välkomstdrinken och det är också extra festligt att servera mousserande vin genom hela måltiden. Här tipsar vi om några riktigt goda bubbel som inte gör allt för stora hål i plånboken.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Funderar du på vilket bubbel du ska servera på festen och som inte kostar skjortan? Här ger vi 8 tips på billiga mousserande viner, perfekta till sommarens alla fester!

Se också: Bubbelskola – temperatur och lagringBrand logo
Se också: Bubbelskola – temperatur och lagring

1. Chapel Hill Sparkling Chardonnay, Ungern

Chapel Hill

Lättsamt och friskt med toner av äpplen och lite citrus i pigg stil med avrundad eftersmak. Passar fint att servera välkylt på mingel med många gäster med lite plock som tilltugg. Finns även på miniflaska à 20 cl.

Annons

Nr: 7649

Pris: 76 kr

2. Federico Paternina Banda Azul 2020, Spanien

Federico Paternina

Frisk ekologisk cava i tydligt torr stil, inslag av krispiga äpplen, örter och grape. Gott till fisk- och skaldjursrätter och fräscha sallader. Cava är som bekant Spaniens eget mousserande vin gjord på samma sätt som champagne.

Nr: 71275

Pris: 89 kr

3. Prosecco Pizzolato, Italien

Prosecco Pizzolato

Lättsam framtoning med drag av päron, syrliga citrustoner och en liten sötma, som är typisk för prosecco. Passar mycket bra till sältan i en frasig pizza. Ekologisk. Passar även fint till den klassiska drinken Aperol Spritz.

Annons

Nr: 7870

Pris: 99 kr

4. Cremant de Loire Blanc de Blancs Brut Cuvée Celeste, Frankrike.

Cremant de Loire Blanc de Blancs Brut Cuvée Celeste

Friskt med drag av gula äpplen, nougat och citrus. Gott till exempelvis en bit västerbottenpaj toppad med färska räkor. Blanc de blancs betyder att endast gröna druvor använts, i det här fallet chenin blanc och chardonnay.

Nr: 50534

Pris: 99 kr

5. Loxarel A Pèl 2020, Spanien

Loxarel A Pèl 2020

Aptitretande framtoning. Här finns drag som påminner om äpplen, färsk mandel och lime. Läckert till vitlöksfrästa räkor. Det här vinet kallas inte cava utan går under beteckningen Clàssic Penedès, där ett av kraven är att vinet ska vara ekologiskt.

Annons

Nr: 7470

Pris: 129 kr

6. Pongrácz, Sydafrika

Pongrácz

Ganska smakrikt med brödiga toner och äpplig, frisk fruktighet. Längd i eftersmaken. God som apéritif men passar även till en mild fiskrätt. I Sydafrika kallas mousserande vin, gjort enligt champagnemetoden, för cap classique.

Nr: 7628

Pris: 129 kr

7. Rotari Brut Riserva 2018, Italien

Rotari Brut Riserva

Norditalienskt bubbel med frisk fruktighet, stråk av äpplen, bröd och citrusfrukter. Läckert aptitretande och även gott till italiensk plockmat som lufttorkad skinka, crostini med olivkräm och spett med mozzarella, basilika och tomater.

Annons

Nr: 7567

Pris: 129 kr

8. Nozeco Alcohol Free, Frankrike

Nozeco Alcohol Free

Alkoholfritt bubbel med lätt blommiga drag, viss sötma och inslag av citrusfrukter. Servera väl kylt; passar både att skåla i och till lättare rätter. Alkoholfritt vin är alltid ett från början vanligt vin, som avalkoholiserats.

Nr: 1982

Pris: 55 kr

Annons