Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Blossa 2019 – så smakar årets glögg

10 sep, 2019 
Redaktionen
Varje år kommer en ny glögg från Blossa, med inspiration från olika delar av världen. I år har Blossa stannat till i Stilla havet och hämtat inspiration på Hawaii. Aloha, säger vi till Blossas nya glögg.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Årets smak från Blossa är här – AlohaBrand logo
Årets smak från Blossa är här – Aloha

Årets glöbb 2019 heter Aloha och smakar passionsfrukt och hibiskusblomma.
Enklaste drinken med glögg och bubbel – en klassisk glubbel.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ända till Hawaii har Blossa tagit sig och glöggen anno 2019 heter Aloha och har smaker av passionsfrukt, hibiskusblomma, kokos och kaffe.

– Blossa har sedan 2011 rest runt i världen för att utveckla nya smaker till årgångsglöggen. I år har vi rest ända till Hawaii – närmare bestämt ön Oahu för att finna inspiration. I Blossa 19 Aloha ger passionsfrukt en tropisk sötma och som balanseras av hibiskusblommans fruktiga syra. De lätta tonerna av kaffe och kokos smälter nästintill samman och ger glöggen en spännande twist. I sin helhet är glöggen fruktig och frisk och gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, chief blender för Blossa, i ett pressmeddelande.

Annons

Så smakar årets glögg från Blossa 2019

Glöggen har en ljusrosa färg och smakar tydligt fruktigt av passionsfrukt. Den har nästan en liten ton av grapefrukt i eftersmaken. Smakpankelen hade svårt att känna kokos eller kaffe. Den doftar och smakar mycket tydligt av glögg. När man värmer den försvinner en del av sötman, men den är fortfarande fruktig. Smakerna framträder också tydligare när glöggen är varm.

Vill du kan du göra en drink till glöggfesten, varför inte testa att göra glubbel – kanske världens enklaste och godaste drink. Ta hälften Aloha-glögg och hälften rosébubbel. Dekorera med en hibiskusblomma och voilá – en tropisk julfördrink klar att serveras! Den tydliga glöggsmaken blir kvar men lättas upp av det lite mer neutrala bubblet.

Flaskan, som också designas beroende på var inspirationen är hämtad från, är rosa som en hibiskusblomma prydd med blågröna siffror och en dekor av vita hibiskusblommor. Den skulle kunna skära sig en smula mot det tomteröda som brukar dominera i de svenska julhemmen, men fin är den!

Annons

När kan man köpa Blossas glögg 2019?

När Blossa började lansera nya smaker på sin glögg varje år med start 2003, hämtades inspirationen från Nordens klassiska julsmaker. Vi drack glögg med lingonsmak, saffran och vinteräpple. 2011 började de leta sig utanför Nordens gränser och det är inte första gången som inspirationen hämtas långt bortifrån. Glöggen har tidigare år fått smak från såväl Japan, och Indien som Sydamerika.

Blossa Aloha kommer att börja säljas via beställningssortimentet den 11 september 2019.

Av Anna-Lena Pettersson

Video: Katarina Mattsson och Hamon Moravejzadeh

Annons