Få kiwin att mogna snabbt – här är enkla tekniken

Håller i mogna kiwi

Foto: TT/Shutterstock

Kiwi brukar oftast vara hård när du köper den. Få saker är så frustrerande som att försöka sätta skeden i en omogen frukt. Men misströsta inte – så här får du kiwin att bli mjuk och mogen på nolltid!

Kiwi skördas i Kalifornien och Nya Zeeland under vintern och i Chile under sommaren. Här i Sverige är det en favorit året om! Kiwin är en väldigt nyttig frukt och bland annat anses den vara bra för både ögonen och för sömnen.

Gör så här:

Om kiwin är hård när du köper den, så är det bra att lägga den i rumstemperatur för att få den att mogna. Det tar då ungefär fem dagar för kiwin att få perfekt konsistens.
Om du å andra sidan vill få din kiwi att mogna ännu fortare ska du göra på detta sätt:
Lägg den i en papperspåse tillsammans med ett äpple – då mognar kiwin betydligt snabbare! Det bästa sättet att förvara en mogen kiwi är i en plastpåse i kylskåpet. Då kan kiwin hållas i fint skick i upp till två veckor.

Se också: 5 hälsoskäl att äta avokado

5 hälsoskäl att äta avokado
0:59

Efter reklamen: 5 hälsoskäl att äta avokado

(0:59)

Slå på ljud

Omogen kiwi

Värt att notera är att det inte är farligt att äta den omogna och hårda kiwin. Däremot kan de vara lite väl sura för att äta, och är betydligt godare när de har mognat. Dock får du hålla koll på dina kiwifrukter, då de snabbt blir övermogna och gamla.

Så får du din hårda avokado mjuk på bara några minuterKlicka här för att få fram flera goda recept på kiwi!