Glutenfritt! Påskens godaste godis

Gör egna smarriga påskägg – här är två riktigt bra idéer på innehåll!
Här bjuder vi på godsaker att fylla påskägget med – två helt underbara alternativ som dessutom går fort att göra!

Vit gräddlikörtryffel

ca 30–40 stycken

1 dl vispgrädde

2 msk smör

300 g vit choklad

2 msk Baileys gräddlikör

finrivet skal av 1 lime

ljust muscovadosocker

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och rör ner den så att den smälter. Tillsätt likör och limeskal. Låt halvstelna i kylskåpet i ca 2 tim. Forma tryffeln till ägg med två teskedar. Rulla i ljust muscovadosocker. Förvara dem i kylskåpet.

Påskägg med mintchokladcrisp

ca 16 påskägg

1 1/2 dl vispgrädde

3/4 dl ljus sirap

25 g smör

50 g nougat

100 g Marabou mintkrokant

2 dl krossade cornflakes + extra till garnering

rengjorda äggskalshalvor

Koka upp grädde och sirap i en kastrull och dra åt sidan. Bryt chokladen i mindre bitar. Skär nougaten i bitar. Lägg ner choklad, smör och nougat och rör tills det smält. Rör i cornflakes. Fördela i äggskalshalvor eller i äggkoppar. Ställ svalt att stelna. Garnera med lite cornflakes.

Äggskalsformar

Knäck ägg mot en vass kant så att de klyvs mitt itu på längden. Tvätta dem under rinnande vatten och låt torka. Spara äggvitorna till att göra maränger till exempel.

Av Malin Lanqvist

Läs också:

Veganskt påskgodis du enkelt gör själv

Påskens sötaste ägg pyntar du själv!