Grillkvällen är räddad: Smarta prylen löser vanliga problemet

Kvinna i kök ger tummen upp.

Foto: TT/Shutterstock

Här är den fiffiga lösningen för alla som älskar att grilla!

Att grilla hör sommaren till och allra som bäst brukar grillkvällarna bli när det är spontana sammankomster en varm och solig dag. Enligt matvarujätten ICAs grillrapport är det framför allt fågel och kött som vi svenskar lägger på gallret, följt av fisk, skaldjur och ost.

Men grillkvällarna, och spontaniteten, har också en baksida och den stavas: fryst kött! Alla har vi någon gång fått infallet att ordna en spontan grillning känner igen frustrationen över att de goda kycklingfiléerna eller biffen vi längtar efter att sätta tänderna i ligger i tryggt förvar i frysen.

Viktigt att tina köttet innan grillning

Att tina köttet ordentligt innan grillning är mycket viktigt. Den som någon gång har testat att grilla en halvtinad kyckling vet hur misslyckat resultatet blir med en färdiggrillad yta och en halvrå köttbit inuti. Förutom den misslyckade smakupplevelsen kan vi dessutom få i oss oönskade bakterier som kan göra oss magsjuka.

Nu finns en smart uppfinning på marknaden som hjälper dig att tina upp köttet snabbt och hygieniskt. Den smarta prylen heter upptiningsplatta och med den till din hjälp behöver du varken tänka på föruppvärmning eller att vänta på att köttet ska tina i kallt vatten, en process som kan ta mycket lång tid.

Smart upptiningsbricka

Allt du behöver göra är att placera dina frysta köttbitar på upptiningsplattan och låta den smarta uppfinningen göra jobbet. Plattans snillrika design leder bort kylan och gör att ditt kött snabbt når rumstemperatur och blir klart att lägga på grillen. Under själva upptiningsplattan finns dessutom en praktisk droppbricka där den vätska som frigörs under upptingen samlas.

Upptiningsbrickan är även, tack vare sitt greppvänliga material, perfekt att använda som uppläggningsbricka när du placerar dina köttbitar på grillen. När du har nått önskat resultat med din grillning ska du dock lägga köttet på ett serveringsfatet. På så sätt kan du enkelt undvika att de bakterier som kommer med det råa köttet att hamna i din mat.

Läs mer och beställ brickan här.

Se också: Pesto med färskost – recept av mästerkocken Christin Kashou

Pesto med färskost recept av mästerkocken Christin Kashou
1:06

Efter reklamen: Pesto med färskost recept av mästerkocken Christin Kashou

(1:06)

Slå på ljud

Källa: Ica.se

Pesto med färskost recept av mästerkocken Christin Kashou
1:06

Efter reklamen: Pesto med färskost recept av mästerkocken Christin Kashou

(1:06)

Slå på ljud