Här är de nya glassarna från GB sommaren 2019

Äntligen! Mitt i snösmockan kommer årets glassnyheter från GB. Smakpanelen smakar sig fram genom mäktiga chokladglassar, Bamsepinnar och en ispinne som fullständigt splittrar panelen. Häng med på årets stora smakprovning!

Då är det dags för årets nyhetssläpp i glasshyllan. GB lanserar allt från sockerfria isglassar till långt ifrån sockerfria godisglassar med kakdeg och choklad inför våren och sommaren 2019. Välkommen på provsmakning!

Test av GB:s nyheter 2019:

Magnum White Chocolate & Cookies

Beskrivning från GB: En lekfull nyhet med ett lyxigt lager av vit choklad med kexbitar och len glass med chokladsås-swirl och smak av kex. Kommer även i flerpack som minivariant. Maximerad njutning! (90 ml)

Smakpanelens omdöme: Vi som är tillhör Ben & Jerry’s-generationen har ganska höga krav på en glass som heter något med choklad och cookies. Och nja, maximerad njutning var väl att ta i. Täcket med de crunchiga kexbitarna får genomgående högt betyg, även från de som inte gillar vit choklad. En lyxig och mäktig glass, men vissa tycker att den är lite tråkigare än man hade förväntat sig.

Betyg: 3

Kinder Bueno Ice Cream Cone

Beskrivning från GB: Kinder Buenos sofistikerade hasselnöts- och mjölkbar lanseras nu som strutglass. Den unika hasselnötsglassen möts av en kärna av mjölkchokladsås inbäddad i en frasig våffla. Toppad med ett tunt lager av hasselnötskräm gjord av Ferreros hasselnötter och chokladbitar. Kommer till butik i maj. Flerpacket (4-pack) kommer redan vecka 11. (90 ml)

Smakpanelens omdöme: Gillar du hasselnötter och nougat behöver du inte leta längre efter din favorit bland glassarna i vår, det är nämligen den här. Om du däremot inte gillar just hasselnötter och nougat gör du bäst i att leta vidare. Den är mäktig och krämig, lite väl sliskigt söt tycker vissa. Själva struten däremot – den golvar hela smakpanelen med sin krispighet.

Betyg: 3

Ben & Jerry’s Slices On the Dough

Beskrivning från GB: Kändisen i en ny smidig tappning. Kolaglass, mörk choklad och kexkrisp, chunks av kakdeg och jordnötssmör och chokladkexswirls – allt i samma slice så att du kan njuta i farten. (89 ml)

Smakpanelens omdöme: Man kunde nästan ta på stämningen när glassen kom fram. Det var en vibrerande förväntan i luften, men tyvärr pyste lite av förhoppningen ur oss när det visade sig att den inte levde upp till förra årets ’Wich-glass från Ben & Jerry’s. Höga betyg genomgående men också kommentarer som ”lite tråkig smak på glassen”, ”för lite kakdeg” och ”svår att hålla i utan att den smälter direkt” gör att den inte får full pott. En glass för jordnötsälskaren!

Betyg: 4

Solero Organic Juicy Lemon – vegansk

Beskrivning från GB: En blivande favorit för varma sommardagar. Syrlig och mjuk citronfyllning som omsluts av ett uppfriskande lager citronfruktis. Ekologisk, vegansk och lokalproducerad från glassfabriken i Flen. Lemonad på pinne som bara innehåller 57 kcal. (55 ml)

Smakpanelens omdöme: Glassen delar smakpanelen likt koriander och fick allt från 1 till 5 i betyg. ”Som en halstablett!” och ”Smakar som skurmedel” mötte ”ÅÅÅH så gott!” och ”Jag ÄLSKAR den här!”. Ja, man bör nog gilla tanken på att äta lemoncurd med sked direkt ur burken om man ska ta till sig den här glassen. Kraftig citronsmak och krämig konsistens. Glassen gör sig nog bättre en varm sommardag än så här i midvintern. Stora plus för att den är ekologisk och dessutom vegansk, så den passar alla – som tycker om den, vill säga.

Betyg: 3

Bamse

Beskrivning från GB: Krämig gräddglass med smak av päron och kakaodopp. Glassen är utvekclad för barn, där GB Glace har egna riktlinjer för att glassarna inte ska innehålla för mycket socker och energi – max 110 kcal per portion. Lokalproducerad i glassfabriken i Flen. Kommer även i flerpack. (55 ml)

Smakpanelens omdöme: Särskilt krämig var den väl kanske inte, men päron smakar den ju, det går inte att missa. Lite syntetisk smak och lite för tunt chokladtäcke, ansåg flera i panelen. Ett plus för att glassen är ganska liten, lagom stor för ett litet glasshungrigt barn och för att GB har tänkt på sockerhalten. Däremot uppkom frågan om inte barnen också kommer att tycka att den är lite trist.

Betyg: 2

Vissa glassar har inte kommit än och fick inte utstå den hårda prövningen från Smakpanelen. Här är de nya glassarna vi inte testat än:

Ben & Jerry’s non-dairy chocolate fudge brownie – vegansk

Beskrivning från GB: Favoriten utan mjölk finns nu i minivariant. Ljuvlig mandelbaserad chokladglass med generösa chunks av chokladbrownies. (100 ml)

Trocadero zero

Beskrivning från GB: En uppfriskande nyhet i nytt format! Trocadero Zero som glass – helt utan socker! En riktig sommarhit i populärt tubformat.

Cornetto salted caramel

Beskrivning från GB: Cornetto 2.0 med en dubbel våffelstrut med vanilj -och kolasmak som maximerar smakupplevelsen. Det tillsammans med len vaniljglass, salt kolasås och krispiga kolakulor. 120 ml.

Kinder Joy Ice Cream

Beskrivning från GB: Den ikoniska äggformade Kinder joy finns nu som glass. Smaskig mjölk och chokladglass i en scooping-cup med en spännande överraskning till sommaren! Glassen är ansvarsfullt utvecklad för barn baserat på rekommenderat energiintag. GB Glaces barnglassar innehåller max 110 kcal per portion och följer strikta riktlinjer gällande mättat fett och tillsatt socker.

Magnum Brownie

Beskrivning från GB: Ett lyxigt snack som verkligen sätter guldkant på vardagen. En perfekt blandning av chokladbrownie, sammetslen vaniljglass, kolasås med ett täcke av Magnums klassiska choklad.

Av Anna-Lena Pettersson/ellematovin.se

Läs också:

14 glassar som försvinner från GB 2019