Isabella Westergren Årets konditor 2019

Isabella Westergren är Årets konditor 2019

Efter två dagars koncentrerat bakande tog Isabella Westergren från Bollnäs hem segern i finalen av tävlingen Årets konditor 2019. ”Jag är i chock, det känns helt jäkla underbart”, säger hon.

Efter ett halvårs förberedelser och väntan intog fem finalister sina kök på Stockholmsmässan i Älvsjö, Stockholm. Många timmar senare var deras fantastiska skapelser färdiga. Jublet steg när juryn avslöjade vinnaren Isabella Westergren som till vardags arbetar på hotell At Six i Stockholm. Med glädjetårarna strömmande hissades hon av kollegor och medtävlare.

– Det är fantastiskt och overkligt. Jag har inte vågat tänka längre än fram till den här dagen, säger hon samtidigt som gratulanterna strömmar förbi och hyllar henne.

Vad betyder vinsten för dig?

– Otroligt mycket. Tänk att mina idoler i juryn tyckte att jag var bäst! Och så får jag chansen att höras i konditorsverige.

Isabella Westergren med sitt pris efter att hon vunnit Årets konditor 2019

Isabella Westergren höjer sitt pris i luften på bak- och chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Nu kan hon titulera sig Årets konditor 2019. Foto: Maria Wigur

Vad gör dig till en vinnare?

– Att jag är envis och fokuserad och så försökte jag hålla allt enkelt, tydligt och elegant.

De fyra elementen – årets tema

Årets tävlingstema var de fyra elementen – vatten, eld, jord och luft. Tårta, praliner, munsbitar och dessert fylldes med smaker som vinbär, havtorn, lingon och ingefära.

Hur mycket har du tränat?

– Jag har provbakat, ändrat och förbättrat mina recept under de senaste sex månaderna för att göra allt ett snäpp bättre. När allt sedan satt smakmässigt började jag tidsträna för att hinna med allt.

Var det något som inte gick som planerat?

– Några missar blev det – som att jag glömde vissa ingredienser till exempel! Men annars gick det mesta gick enligt planen.

Prissumman är på 40 000 kronor.

Vad ska du göra med pengarna?

– Ingen aning. Jag har inte vågat fundera men hittar säkert något lärorikt att göra för dem.

På måndag är hon tillbaka på jobbet på hotell At Six i Stockholm.

Foto: Årets konditor, Maria Wigur 

Mer recept och inspiration hos allas.se: