Linn Utbult vann Hela Sverige bakar 2018

Linn blev Sveriges nya mästerbagare när hon vann Hela Sverige bakar
Vädret blev en oväntad motståndare när det var finaldags i Sveriges största baktävling för hemmabagare. Och för Linn Utbult blev segern en total överraskning.”Jag är så lycklig – och lättad!”

Grattis! Hur känns det?

– Jag är överlycklig! Det här är fantastiskt roligt. En stor glädje och lättnad samtidigt! Det här är första gången sedan tävlingen startade som jag kan slappna av.
Var du orolig för något?

– Nej. Eller ja, mest för att de andra skulle steppa upp väldigt mycket. Men också för vädret. Det är ju så himla varmt så att allting smälter. Jag har haft en fläkt som gått på bordet hela dagen.
När kände du att du skulle vinna?

– Aldrig. Ända in i det sista, till och med när jag hörde motiveringen, trodde jag inte att jag skulle vinna och sa till mig själv ’bra jobbat Linn, du gjorde ditt bästa’. När jag sedan hörde mitt namn var det en total överraskning. Mitt mål var hela tiden att prestera mitt bästa och ta mig till final, att vinna skulle bli en stor bonus.
Vad gör dig till en mästerbagare?

– Att jag är innovativ, vågar välja annorlunda och inte fegar. Då kan det bli spännande smaker och kombinationer som är intressanta.
Hur funderade du kring vinnartårtan?

– Eftersom temat var illusion ville jag att tårtan både skulle se ut och smaka som en melon hela vägen ända in när man skär upp den. Jag har gjort ett provbak hemma tidigare. Och den är faktiskt inte så svår att baka om man har tid och tålamod.
Vad händer nu?

– Nu är det jobb med boken så det är full rulle direkt.

Namn: Linn Utbult
Ålder: 37
Familj: Sambon Henkan, sönerna Nils, 7 år, Elis, 5 år.
Yrke: Tehandlare & kafferostare
Bor: Torslanda, utanför Göteborg
Drömmar: Få göra kombinerade rese- och bakprogram för TV.
Bakfavorit: Småkakor
Smakfavorit: Nötig choklad med sälta. Brynt smör.
Bästa råvaran: Smör
Underskattat bakverk: Morotskaka
Överskattat bakverk: Tiramisu

Baka vinnartårtan från Hela Sverige bakar – recept

Tv-kocken Tina Nordström: Bästa receptet är hångel!