Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Polly liqorice – en kombo av svenskarnas två favoritsmaker

26 aug, 2021 
AvMirijam Geyerhofer
Polly lakrits, ny smak på populära godiset.
Lakrits och två sorters choklad finns i nya Polly-påsen.
Cloettas Polly-godisar har varit en favorit hos många ända sedan den första påsen dök upp 1965. Nu får familjen en ny medlem, med tre varianter av svenskarnas älsklingsgodis lakrits och choklad.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att saltlakrits är en relativt typisk svensk grej märks tydligt de gånger man varit utomlands och försökt få tag på något salt att smaska på. Detta verkar även Cloetta har sett hos sina kunder eftersom de nu lanserat en påse med enbart lakritssmak på skummet.

De små skumtopparna kom till en början främst i tre smaker, en ljus variant med arrak och smörkola och en mörk med vaniljsmak. På senare år har det med jämna mellanrum kommit nya smaker, alltid i grupper om tre per påse. De har även varit ett vanligt tillskott i bakning, till exempel som fyllning i muffins.

Se också: 10 av världens mest otippade smaker på godis, chips och glass

10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacksBrand logo
10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks

Många klassiska smaker genom åren

För ett par år sedan kom Swedish fika med fokus på klassiska svenska bakverk från de svenska köken: kladdkaka, blåbärspaj med vaniljsås och kanelbulle. Det kommer även säsongsanpassade smaker, bland annat till påsk (påskmust, citronmaräng och påsktoffee) och Polly vinter (pepparkaka, clementin och julkola).

Annons

En annan populär trippelvarianter fick namnet Rocks och hade smakerna citron, lakrits och mjölkchoklad – och kanske är det därifrån idén om en påse med enbart lakritssmak har lyfts?

I nya Polly Licorice har skumtoppen lakritssmak, och de är dragérade med både lakrits & chokladsmak. En riktigt perfekt smakkombination, då svenskarna älskar båda delarna och i snitt äter 15 kilo choklad och två kilo lakrits per person och år.

Annons