Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Populär hamburgare dras tillbaka – kan orsaka allergi

04 okt, 2019 
Minna Wallén-Widung
Kronfågel återkallar kycklingburgaren Max Delifresh. Orsaken är att burgaren kan innehålla spår av gluten, något som inte står i innehållsförteckningen. Men det är bara burgare med ett visst förpackningsdatum det gäller.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kronfågel säljer kycklingburgaren Max Delifresh under parollen att kunderna nu kan göra sin egen Max-måltid hemma. Men nu har företaget gått ut med en produktåterkallelse och drar tillbaka alla burgare som har förpackningsdatumet 27 augusti 2019 och bäst före-datum den 26 augusti 2020.

Kronfågel återkallar kycklingburgaren Max Delifresh.
Kronfågel återkallar kycklingburgaren Max Delifresh. Foto: Kronfågel

Orsaken är att man upptäckt att hamburgaren har packats med en annan produkt som innehåller allergenen gluten.

”Då återkallelsen gäller en produkt som på sin förpackning inte deklarerats innehålla gluten så uppmanar vi alla konsumenter som är intoleranta att vidta försiktighetsåtgärder”, skriver Kronfågel i ett pressmeddelande.

Annons
Här är de vanligaste allergiernaBrand logo
Här är de vanligaste allergierna

Kronfågel återkallar kycklingburgare

Är man inte glutenintolerant eller känslig för gluten är det ingen risk att äta produkten, intygar företaget. Produkten, kycklingburgaren Max Delifresh 400 gram, har sålts till livsmedelskedjor över hela landet.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Kronfågel skriver i sitt pressmeddelande att företaget beklagar det inträffade. Man ber alla kunder som köpt burgaren att lämna tillbaka den på stället där de köpt den för att få ersättning. Kronfågel poängterar dock att det alltså bara rör sig om kycklingburgare som har förpackningsdatum den 27 augusti 2019 – övriga produkter berörs inte.

Annons