Artikeln innehåller reklamlänkar

Så bakar du som en konditor – 9 prylar som förenklar jobbet

En kvinna knådar deg på ett bakbord.

Foto: Shutterstock/TT

Vem vill inte baka som ett proffs? Här har vi samlat redskapen du behöver för att få resultat som en konditor!

Att baka är en härlig sysselsättning av flera skäl. Det är roligt, du vet vad det är du äter, du sparar pengar jämfört med om du skulle köpa färdiga bakverk och sist men inte minst – hembakat är så mycket godare!

Se också: Baka morotsbröd i långpanna

Baka morotsbröd i långpanna
0:60

Efter reklamen: Baka morotsbröd i långpanna

(0:60)

Slå på ljud

Men visst skulle det vara kul om man kunde få ett lika fint resultat som bakverken på ett konditori? Där alla bitar är lika stora, har jämna kanter och är dekorerade med finess. Kort sagt, vem vill inte baka som ett proffs?

Det kan du göra nu – hemma i ditt eget kök! Allt du behöver är de rätta redskapen. Här har vi samlat de smarta prylarna du behöver för att baka som en konditor.

9 smarta prylar för att baka som en konditor

1. Gjut- och bakbalk

Praktisk bakform i fyra delar, perfekt för exempelvis kola, kladdkaka, choklad, fudge eller rocky road. Balkarna gör det enkelt för dig att justera storleken på ditt bakverk.

bakbalk

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten,

Se mer och köp den här (länk till My perfect day).

2. Smart bakmatta

När du kavlar degen är det smart att ha en bakmatta med mått undertill. Denna bakmatta är i silikon och har non-stick yta vilket gör det lätt att lossa deg och bakverk från mattan. Skölj av och rulla ihop efter att du har kavlat. Bakmattan tål frys, ugn och maskindisk.

Läs mer och beställ bakmattan här (länk till Bagaren & Kocken)

3. Springformset

Denna tårtsats är enkel, pålitlig och ger bra valuta för pengarna. Du får tre springformar i uppsättningen, i tre praktiska storlekar med måtten 20 cm, 24 cm och 26 cm.

Läs mer och beställ springformarna här (länk till Kitchentime)

4. Suverän smetfördelare

Ska du baka muffins, munkar, pannkakor eller våfflor är denna smetfördelare suverän. Du slipper kladd och klet och portionerar snabbt och enkelt ut smeten. Aldrig mer något spill!

Läs mer och beställ smetfördelaren här (länk till Cervera)

5. Justerbar kavel

En smart justerbar kavel som är perfekt att använda när du kavlar ut t.ex. sockerpasta och marsipan, men även till kakdeg och bulldeg.

Läs mer och beställ kaveln här

6. Smidig köksvåg

Köksvåg i grönt blir inte bara ett praktiskt tillbehör, utan även en supersöt detalj i köket. Köksvågen från Bestron har en retro-design och en kapacitet på 5 kg.

Läs mer och beställ köksvågen här (länk till Amazon).

7. Portionstratt

Ett smart och enkelt verktyg som gör det lätt att dosera allt möjligt i köket. Den lilla mynningen gör det lätt att träffa små bak- och knäckformar och det blir inget spill mellan formarna. Portionstratten är därför utmärkt att använda till godistillverkning, matlagning och efterrätter samt garnering av bakverk.

Läs mer och beställ doseringstratten här (länk till Amazon)

8. Digital köksvåg

Väg ingredienserna på ett enkelt sätt med denna köksvåg. Vågen har en smart tarafunktion som gör det enkelt att nollställa vågen med ett knapptryck. Detta gör det enkelt att dra av skålarnas vikt för att endast väga ingredienserna i dem, eller för att väga flera ingredienser i bara en skål.

Läs mer och beställ vågen här (länk till Ellos)

9. Slev och slickepott i ett

Flexibel, skedformad slickepott förstärkt med kärna i rostfritt stål. Perfekt för att blanda deg och kaksmet. De mjuka kanterna gör det enkelt att skrapa ur all smet. Repar inte non-stick bakformar.

Läs mer och beställ slickepott-skeden här (länk till Åhléns)

Genialiska prylarna du garanterat inte har – men behöver