Artikeln innehåller reklamlänkar

Så snoppar du jordgubbar enkelt – bästa tipsen!

Jordgubbar i en korg.

Foto: Shutterstock/TT

Att snoppa jordgubbar hör sommaren till. Så här gör du det enkelt utan röda fingrar och kladd!

Det finns massor av tips för hur man både snoppar jordgubbar bäst och hur man får dem att smaka så gott som möjligt!

Knep när du snoppar jordgubbar

Om man inte vill använda händerna finns det ett par andra knep att ta till.

Sugrör

En metod många använder sig av. Tryck ett sugrör igenom jordgubben från undersidan för att ta bort mittenpartiet.

Skedar

Antingen en spetsigare grapefrukt-sked eller baksidan av en tesked fungerar utmärkt.

Potatisskalaren

Med potatisskalaren går det snabbare att snoppa än med händerna. Välj helst en "fast" potatisskalare så att du inte behöver hålla i den vassa delen.

Jordgubbssnoppare

Det finns speciella jordgubbssnoppare att köpa. Jordgubsnopparen tar smidigt bort bladet från jordgubbarna och gör dem redo att ätas utan kladd.

Läs mer och beställ här (länk till Kitchentime).

Knep för fina och goda jordgubbar

Innan jordgubbarna ska ätas är det bäst att förvara dem osnoppade och svalt.

Skölj helst jordgubbarna innan de snoppas.

Ät jordgubbarna direkt efter de blivit snoppade.

Låt jordgubbarna stå framme ett tag innan servering, jordgubbar smakar bäst rumsvarma.

Om du ska frysa in jordgubbarna kan du skiva dem och sockra lätt innan du lägger dem i frysen.

Servera jordgubbarna i en fin dessertskål

Klassisk och vacker portionsskål för glass och jordgubbar, kanske med chokladsås?

Läs mer och beställ här (länk till RoyalDesign)

Se också: Så odlar du egna jordgubbar

Odla jordgubbar – så får du sommarens godaste bär
3:49

Efter reklamen: Odla jordgubbar – så får du sommarens godaste bär

(3:49)

Slå på ljud