Så snoppar du jordgubbar enkelt – bästa tipsen!

Jordgubbar i en korg.

Foto: Shutterstock/TT

Att snoppa jordgubbar hör sommaren till. Så här gör du det enkelt utan röda fingrar och kladd!

Det finns massor av tips för hur man både snoppar jordgubbar bäst och hur man får dem att smaka så gott som möjligt!

Knep när du snoppar jordgubbar

Om man inte vill använda händerna finns det ett par andra knep att ta till.

Sugrör

En metod många använder sig av. Tryck ett sugrör igenom jordgubben från undersidan för att ta bort mittenpartiet.

Skedar

Antingen en spetsigare grapefrukt-sked eller baksidan av en tesked fungerar utmärkt.

Potatisskalaren

Med potatisskalaren går det snabbare att snoppa än med händerna. Välj helst en "fast" potatisskalare så att du inte behöver hålla i den vassa delen.

Jordgubbssnoppare

Det finns speciella jordgubbssnoppare att köpa. Jordgubsnopparen tar smidigt bort bladet från jordgubbarna och gör dem redo att ätas utan kladd.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Allas shop)

Jordgubbssnoppare.

Knep för fina och goda jordgubbar

Innan jordgubbarna ska ätas är det bäst att förvara dem osnoppade och svalt.

Skölj helst jordgubbarna innan de snoppas.

Ät jordgubbarna direkt efter de blivit snoppade.

Låt jordgubbarna stå framme ett tag innan servering, jordgubbar smakar bäst rumsvarma.

Använd en jordgubbsskärare för att få fint skivade jordgubbar. Om du ska frysa in jordgubbarna kan du skiva dem och sockra lätt innan du lägger dem i frysen.

Med denna jordgubbsskivare får du perfekta, jämna skivor av jordgubb varje gång. Perfekt när du ska dekorera tårtor, gröt, smoothe bowls, pannkakor och desserter.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Allas shop)

Jordgubbsskärare.

Se också: Så odlar du egna jordgubbar

Smartaste nyheterna för ditt kök just nu!