Snygga och miljövänliga kaffemuggar till picknicken

En korg och en kaffekopp på picnicbordet.

Foto: Unsplash

De behöver inte vara gjorda i porslin för att vara snygga. Här tipsar vi om muggar som tål att hänga med på båten, picknicken eller i sommarstugan. Slitstarkt, miljövänligt och snyggt!

Att använda plastglas är utan tvekan bäst ibland. Rent praktiskt, alltså. Man slipper oroa sig för att glas ska krossas, barn som kan springa i det och så är det enkelt att städa undan efteråt. Men plast i engångsform naggar också på ett redan dåligt miljösamvete och handen på hjärtat, de är sällan snygga eller känns bra att dricka ur.

8 snygga miljövänliga muggar

Som tur är finns det idag bättre val. Slitstarkt bambu eller återvunnet plast som görs om till glas du kan använda flera gånger om, känns oftast bättre. Och det bästa av allt, det kommer fler och fler riktigt snygga alternativ. Här är våra favoriter just nu:

1. Muggar i rostfritt stål, Klean Kanteen

Snygga och enkla muggar, som även fungerar bra som skålar på en picknick. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction).

2. Muggar i emalj, Jotex

Klassiska muggar i emalj som kan användas om och om igen. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Tiddly).

3. Kopp i bambu, Bloomingville

Så snygg kaffekopp! Går inte att se att den är gjord av slitstarkt bambu istället för porslin. Här kan du köpa den (reklamlänk från Tiddly).

4. Kaffemugg i bambu, Heriol

Klassisk modell på en kaffekopp, men den här är gjord i bambu. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

5. Muggar i ekologisk bambu, Cink

Riktigt snygg design på dessa muggar i bambu från svenska Cink. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction).

6. Take away-mugg i bambu, Nordal

En take away-mugg passar både på picknicken och på väg till jobbet. Se till att den både är snygg och miljövänlig, som den här. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

7. Färgglada muggar i bambu, Lagerhaus

Passar perfekt till kalas, picknick och fest. Härligt färgglada muggar i bambu. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction).

8. Söta muggar i ekologisk bambu, Bahne & Co

Gillar du som vi rosa, är de här söta muggarna givna till sommarens alla uteträffar. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction).

17 snygga & praktiska prylar för en lyckad picknick!