Stora mängder choklad återkallas

Chokladtillverkaren Toms drar tillbaka flera av sina produkter från butikerna. Bland annat Anthon Bergs Marsipanbröd. Anledningen är att man funnit plastdelar i choklad efter ett missöde i produktionen.

Marsipanbröd är en svensk favorit till jul. Nu har en av de stora tillverkarna, danska Toms, dock meddelat att de drar tillbaka flera olika varianter från butikerna.

Toms kallade redan i november tillbaka produkter från fabriken. Anledningen var att man funnit delar av plast i chokladen. Plast som visade sig komma från trasiga lameller i produktionsanläggningen.

Inga reklamationer

Nu har företaget utvidgat återkallelsen till att gälla ännu fler chokladbitar och askar. Enligt ett pressmeddelande från Toms så har chokladtillverkaren inte fått några reklamationer gällande produkterna utan återkallar chokladen i förebyggande syfte.

– Vi gör det här för att undanröja vart spår av tvivel hos våra konsumenter, så att de kan ha tilltro till Toms och kvaliteten på våra produkter, säger Carsten Thomsen, administrativ chef på företaget i ett pressmeddelande.

Sålts i hela landet

Återkallelsen gäller 18 olika produkter ur sortimentet med särskilda bäst före datum. Produkter som ska ha sålts till butiker och grossister över hela landet. Bland annat handlar det om Anthon Bergs guldask och Sweet Moments Marzipancollection.

Choklad från Anthon Berg återkallas efter att plastbitar hittades

Återkallelsen beror på att plastbitar hittats i chokladen.

Här är chokladen som återkallas: