Tareq Taylor tävlar i ostronöppning i Grebbestad

Efter vinsten i Kockarnas kamp: Nu tävlar Tareq Taylor i ostronöppning!
Tareq Taylor vann Kockarnas kamp i TV4. Nu ställs han för en ny utmaning när han tävlar i ostronöppning i Grebbestad. "Jag känner mig som en nyutsläppt kalv på otroligt vinglande ben i det här sammanhanget", säger Tareq Taylor.

I Kockarnas kamp väcktes Tareq Taylors tävlingsinstinkt till liv på riktigt. Nu antar han en helt ny utmaning när Nordiska Mästerskapen i ostronöppning går av stapeln i Grebbestad.

Lördag den 5 maj 2018 kommer Nordens bästa ostronöppnare tävla i konsten att öppna ostron. Här gäller det att öppna 30 ostron på kortast möjliga tid utan minsta blodspillan. De öppnade ostronen ska dessutom presenteras snyggt på en bricka inför en kritisk jury.

Bland de tävlande finns bland annat hemmasonen Lars Karlsson – som vann SM i ostronöppning 2017 före Johan Malm, sambo med sångerskan Jessica Andersson, och Jonas Runnberg.

Johan Malm vid Europamästerskapen i ostronöppning i Trollhättan.

Johan Malm vid Europamästerskapen i ostronöppning i Trollhättan. Foto: IBL Bildbyrå

Nordiska Mästerskapen i ostronöppning

Innan de Nordiska Mästerskapen avgörs hålls Öppna Grebbestadsmästerskapen. Där kommer kocken Tareq Taylor att tävla.

– Vinnarkänslan från Kockarnas kamp är nog den enda erfarenhet jag har med mig in i den här tävlingen. Jag känner mig som en nyutsläppt kalv på otroligt vinglande ben i det här sammanhanget, säger Tareq Taylor till Turistrådet Västsverige.

Och även om Tareq Taylor har många öppnade ostron genom åren, är han medveten om att det är en oerhört svår utmaning som väntar.

– Det blir nästan som att springa ett hundrameterslopp!

Tareq Taylor ombord på en båt.

Kocken Tareq Taylor. Foto: Robert Dahlberg

Tävlingarna kommer att ske på Charlottenlund vilket är Grebbestads Folkets park. Den som vinner de Öppna Grebbestadsmästerskapen får också en plats i de Nordiska Mästerskapen.

– Vi som bor längre söderut är inte alls vana vid att hantera de platta, fantastiska ostronen som finns i Bohuslän, så jag tar mig an den här utmaningen med stor ödmjukhet, säger Tareq Taylor.

Läs också:

Tareq Taylors livsbeslut efter svåra olyckan med fru