Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Allt du vill veta om Bishara Morad

23 feb, 2019 
Redaktionen
16-åriga Bishara Morad debuterar både på scenen och i Melodifestivalen med låten On my own. Här är allt du vill veta om Sveriges nästa superstjärna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

– Den handlar om olycklig kärlek, jag tror att många kan relatera till det, säger han när Hänt träffar honom efter repetitionerna.

Föddes i Syrien

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Han föddes i Syrien och flyttade till Sverige när han var sex år gammal. Idag bor han i Linköping med sin familj bestående av mamma, pappa, en storasyster på 20 år och en storebror som är 18. Hela familjen älskar musik, men för Bishara har alltid fotbollen fått stå i centrum. Fram tills nu.

För Bishara började hans musikaliska resa för nästan exakt ett år sedan. Hans musiklärare på skolan bad honom att sjunga i skolans matsal. Klippet hamnade på Instagram och spreds snabbt.

– Sedan fortsatte jag att lägga upp covers och nu är jag här, säger han och skrattar.

Upptäcktes av Laila Bagge

Bishara har idag över 100 000 följare på Instagram och han har hyllats av kändisar som Samir Badran, Laila Bagge och Benjamin Ingrosso. Laila Bagge var faktiskt den som såg till att han fick kontakt med skivbolaget Ten music där han idag är signad.

Annons

I januari släpptes hans första singel Home, men det är i Melodifestivalen han gör sitt livs första scenframträdande.

– Jag har aldrig stått på en scen förut, det är sjukt faktiskt, säger han.

Han får bra stöd från både familj, skivbolag och Laila Bagge som är på plats i Lidköping där Bishara uppträder i deltävling fyra. Även om han vill knipa en finalplats så är han tacksam att han bara får vara med och nå ut till svenska folket med sin låt.

– Jag känner mig redan som en vinnare, att jag bara har tagit mig hit. Självklart vill jag gå till finalen och vinna allt men jag tänker inte på det just nu. Jag är redan en vinnare som kommit hit. Det här är ett steg framåt i karriären för mig.

Bishara Morads framtidsplaner

Han beskriver sig själv som glad och positiv till det mesta han stöter på i livet.

– Allt negativt som händer, jag vänder det alltid till något positivt. Sedan är jag lugn, men jag har mycket energi ibland också.

Trots att han bara har hållit på med musik i ett års tid så är han målmedveten och drömmer om att en dag själv bli låtskrivare.

– Jag vill göra musik som många kan relatera till och sprida kärlek och leva på musiken, säger han.

Oavsett om det är som artist eller låtskrivare så kan vi nog vara säkra på att vi inte har sett det sista av Bishara Morad.

Se hur allt startade för Bishara Morad här:

Av Stina Dahlgren/hant.se

Foto: TT, Instagram

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

SVT:s löfte till Lina Hedlund i Melodifestivalen

Leif GW Perssons ord om Eric Saades pik i Melodifestivalen

[newletter]

Annons