Andreas Johnson: "Söker inte uppmärksamhet"

Andreas Johnson inför Melodifestivalen
Om man räknar med de gånger Andreas Johnson även skrivit låtar till Melodifestivalen så blir årets medverkan den sjunde i ordningen.

Skriver även låtar

Du börjar bli veteran i Melodifestivalen-sammanhang?

– Ja, det har blivit några vändor nu, det hade jag inte tänkt då, 2006, att jag 7-8 år senare skulle ha gjort sju medverkande, säger Andreas Johnson.

Förra året stod inte Andreas själv på scenen, men var i allra högsta grad med ändå, som låtskrivare till YOHIOs To the End. En låt som fick överlägset flest röster av alla tävlande i deltävlingarna men som trots detta slutade på en sjätteplats i finalen.

Får ut sin musik genom Melodifestivalen

Många artister och låtskrivare återkommer till Melodifestivalen flera gånger.

Vad är då grejen med mellon?

– Ska man vara helt krass är det ju så att om man tycker att man gjort något väldigt bra, det vill säga en bra låt, och vill delge den till svenska folket så är Melodifestivalen som en ”omkörningsfil” för att få ut sin musik.

– Jag är inte en sån som söker uppmärksamhet i vanliga fall, de senaste åren har jag legat lågt med min egen karriär och skrivit mycket till andra, men nu gäller det ju att promota min nya musik.

Kommer det mer av Andreas Johnson framöver också nu då?

– Ja, det är ungefär som en målare. Jag har målat ett jättestort galleri och nu ska jag bara ställa ut skiten också. Och då är Melodifestivalen ett bra sätt att kicka igång det hela 2015.

– Jag har tagit det lugnt, inte turnerat så mycket och försökt hinna kapp mig mig själv under några år men 2015 blir det mer fokus på mig igen.

Vad har vi att förvänta oss årets medverkan då?

– Med den här låten kändes det så självklart. Och jag hoppas att folk kommer att känna lika starkt för den som vi som har gjort den.

– Men det är svårt att sia om konkurrensen, när man är i Melodifestivalen tycker man ju att alla andras låtar är skitbra. Men, äh, jag tror starkt på den här och hoppas att det kommer att sluta bra!

Jag säger etta! avslutar Andreas Johnson med ett skratt.

Läs också:

Andreas Johnson bröt nacken: ”Tacksam att jag överlevde

Andreas Johnson hade rätt på sportfrågan…