Axel Schylström: För mycket fokus på min brännskada

Axel Schylström vill absolut prata om sin brännskada. Men ibland blir det för mycket.

Den senaste tiden har Axel Schylström, som kom fyra i Idol 2015, ägnat mycket tid åt att skriva nytt material och lära sig hur arbetet i en studio går till. Hans låt i årets melodifestival, När ingen ser, är ett av resultaten.

– Den handlar om att alltid vara sig själv, att våga bete sig så knäppt som man gör när man är ensam. Till exempel när man  är ensam hemma och fuldansar i lägenheten, säger han i en längre intervju.

När vi träffar Axel efter det första genrepet inför publik är han nöjd.

Naturligt steg efter Idol

– Det känns alldeles lysande. Både jag, koreografen och skivbolaget är nöjda. Det känns som att vi har det!

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Varför ville du vara med i Melodifestivalen?

– Jag kände att det var ett naturligt steg efter Idol. I Idol gör man covers och här får man visa upp sig på en väldigt stor scen med en egen låt istället. Så det är lite för att komma ut och visa Sverige att jag är en artist som har egna låtar och inte bara sjunger kopior i Idol.

Mycket fokus på brännskadan

Det har varit väldigt mycket uppmärksamhet kring dig på grund av din brännskada, bland annat var du nyligen med i Sofias Änglar. Är det jobbigt eller bara bra att det blir så mycket fokus på din brännskada?

– Både och. Att det ligger fokus på brännskadan gör att jag får en chans att inspirera andra och motivera folk som har det jobbigt, speciellt på det utseendemässiga planet.

– Men å andra sidan så vill jag inte att det ska stjäla fokus från att jag faktiskt är artist och att jag kan sjunga. Vissa intervjuer kan vara så att jag bara pratar om brännskadan och så får jag själv avsluta med att säga typ ”jag sjunger också”.

Var i resultatlistan hittar vi dig efter deltävling nummer 4?

– Jag vill verkligen inte tippa. Det kan gå hur som helst. Loreen, som gör ett fantastiskt fint nummer, är min största konkurrent om finalplatsen i alla fall, om jag måste säga någon.

Läs också:

Axel Schylström var nära döden – nu tävlar han i Melodifestivalen