Benjamin Ingrosso: "Klart jag var nervös"

Benjamin Ingrosso höll för favoritskapet och säkrade en finalplats i Malmö. "Jag var så glad och tacksam med mitt nummer", säger han precis efter deltävlingen.

Både spelbolagen och genrepspubliken hade honom som finalfavorit. Och när röstningsresultatet redovisades i Malmö arena under lördagskvällen var det Benjamin Ingrosso och Mariette som fick de två finalbiljetterna.

Efteråt medger han att det fanns en hel del nerver med i spelet.

– Det klart jag är nervös. Det är ju läskigt när det är sex personer man tävlar mot som är grymma, säger han.

Samtidigt framhåller han att det var uppträdandet framför placeringen som gällde.

– Jag var så glad och tacksam med mitt nummer. Det var det som var mitt mål: Så länge jag var nöjd med mitt nummer fick det gå hur som helst, men det klart man ändå blir nervös, säger Benjamin Ingrosso.

Vann Lilla Melodifestivalen

För tio år sedan tävlade den då 9-årige Benjamin i Lilla Melodifestivalen med den egenskrivna låten Hej Sofia. Den gången vann han.

Och skillnaden mellan den tävlingen och att nu vara med i den ”riktiga” Melodifestivalen är stor, enligt Benjamin Ingrosso.

– Det här är ju på riktigt. Visst, Lilla Melodifestivalen är absolut på riktigt, men det är ett barnprogram. Här är det ett familjeprogram. Här är det hela Sverige. Det är en större produktion och framförallt att jag är 19 år i dag. Jag tar det här på lite större allvar.

Och visst värdesätter Benjamin Ingrosso att på något sätt få vara sin egen och inte bara ses som en del av Wahlgren-klanen.

– Det betyder så mycket. Att folk uppskattar att jag är min egen och har röstat mig vidare, eller ens röstat på mig. Det är jag så enormt tacksam och glad för. Jag har bara varit artist i ett år ungefär. Jag vill ut till den breda publiken. Då är det här det bästa sättet att göra det på i det här landet, säger han.

Mamma Pernilla fick stanna hemma

Enligt Benjamin Ingrosso finns det också en mer långsiktig plan för att kunna ta steget utanför Sverige.

– Men det är inget jag kan prata om nu.

Benjamin Ingrosso

Foto: Mattz Biath

Tidigare i veckan skrev flera medier att Benjamin Ingrosso hade portat sin mamma, Pernilla Wahlgren, från att vara på plats i Malmö Arena under deltävlingen.

Och vad sa du egentligen till din mamma när hon ville komma hit?

– Hon sa inte riktigt att hon ville komma. Utan hon sa: ”Jag förstår om du inte vill att jag ska komma.”

Och det ville du inte?

– Jag kände att det var kul om hon fick sitta i soffan liksom, säger han och skrattar.

Läs också:

Benjamin Ingrosso om flickvännen Linnea

Lill-Babs stöd till Benjamin Ingrosso före sin död