Benjamin tvingas ändra inför Eurovision

Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen 2018. Men succénumret kommer inte att bli detsamma i Eurovision song contest. För Benjamin bryter mot reglerna och tvingas ändra i sitt nummer för att få vara med i Eurovision.

Efter en nervkittlande final stod det klart att favorittippade Benjamin Ingrosso höll hela vägen och vann Melodifestivalen 2018 med Dance you off.

Nu väntar Eurovision song contest som går av stapeln i Lissabon i maj. Men redan nu står det klart att Benjamin innan dess tvingas ändra sitt uppträdande. Orsaken är att han under Melodifestivalen haft en egen kör i kulisserna i form av Starn Cetin och Maria Hazell, samt haft hjälp av förinspelat körpålägg. Ljudeffekter som är förbjudna i Eurovision song contest – vilket Aftonbladet var först att uppmärksamma.

Ändringen som måste göras är att ta bort den förinspelade sången, om samma ljudbild ska uppstå tvingas Benjamin utöka kören.

– Det kommer få vara nån som står där och sjunger mitt eko. Så märkligt, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag tycker att det är dumt att man inte får ha förinspelad kör i Eurovision. Varför ska man inte få visa upp låten när den är som bäst?

Benjamin Ingrossos nummer

– Men röstmässigt måste vi ta bort lite ”backtracks” inför Eurovision. För mig kommer det inte vara några problem och det kommer att kännas mycket mer ”live”, åt live-soul-hållet, säger Benjamin till TV4 nyhetsmorgon.

– Nu ska jag träna stenhårt på numret så att det sitter ännu bättre!

Se Hänts intervju med Benjamin direkt efter Mello-segern:

Slå på ljud

Läs också:

Finalister och startordning i Melodifestivalen 2019

Benjamin Ingrosso om flickvännen Linnea

Se bröderna Norbergs parodi på artisterna i mellofinalen

Av Malin Ljung
Artikeln publicerades först på Hänt.se.