Boris René säkrade sin andra raka final: "Helt crazy"

Förra året fick Boris René ta ledigt från livet som fotbollsspelare för att kunna vara med i Melodifestivalen. I år har han lagt skorna på hyllan – men säkrat sin andra finalplats i musiktävlingen. "Jag ville testa den här dörren som hade öppnats", säger han.

Efter den första deltävlingen i Göteborg blev det ingen direktbiljett till Stockholm för Boris René i Melodifestivalen. I stället fick artisten ta vägen via Linköping och andra chansen.

I den tredje duellen ställdes han mot bandet Dismissed. En strid som den dansanta fotbollsspelaren gick vinnande ur.

– Man blir aldrig van vid att vinna. Det är så sjukt känsloladdat. Magen bara vänder upp och ner. Det är en så jäkla nice känsla, säger han kort efter att tv-kamerorna slocknat.

Efter att ha säkrat sin andra finalplats – i rad – kände han sig enormt glad och tacksam mot alla som röstat honom vidare.

– Det är verkligen inget man tar för givet så det är kul, säger han.

”Det är helt crazy”

Boris René gjorde melodifestivaldebut redan i fjol med låten Put Your Love On Me. Men en hel del har hänt i artisten liv sedan förra årets tävlingen.

Då var han fortfarande professionell fotbollsspelare, men nu har han i stället valt att satsa helhjärtat på musiken.

– Efter Melodifestivalen förra året började det växa fram mer och mer. Man fick åka runt och gigga lite och det började slita på en mental när man skulle hålla fokus på mer en än grej. Jag kände att jag hade gjort väldigt mycket inom fotbollen och fått väldigt mycket, så jag ville testa den här dörren som hade öppnats i och med Melodifestivalen.

Boris René

Foto: Janne Danielsson /SVT

Han säger också att musiken alltid har funnits med honom. Som liten både sjöng och dansade han mycket till Michael Jackson.

– Mamma fick alltid spela in mina konserter. Så det har följt med hela vägen och nu vill jag verkligen plocka upp det på riktigt och se var det tar vägen. Och nu står man i final för andra gången. Det är helt crazy.

Läs också:

Startordningen i finalen av Melodifestivalen 2017!