Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Clara Henrys budskap till tjejer: "Ta ingen skit"

18 feb, 2017 
Minna Wallén-Widung
I ett glittrande mellannummer showade Melodifestivalens programledare Clara Henry tillsammans med discodrottningarna Tess Merkel och Lina Hedlund från Alcazar. Men det var inte paljetterna som gnistrade klarast, det gjorde i stället Claras budskap om jämlikhet och respekt. Innan hon gick på scenen riktade hon sig direkt till landets alla unga tjejer.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I kvällens mellanakt i Melodifestivalen var det dags för programledaren Clara Henry att ställa sig på scenen och greppa mikrofonen. Men hon var inte ensam, utan backades upp av två riktiga melodifestivalenveteraner – nämligen Tess Merkel och Lina Hedlund från Alcazar.

Clara Henry i kvällens glittriga mellanakt tillsammans med Tess Merkel och Lina Hedlund i Alcazar.
Clara Henry i kvällens glittriga mellanakt tillsammans med Tess Merkel och Lina Hedlund i Alcazar. Foto: Mattz Birath

I det glittriga mellannumret i sann disco-anda, framförde de tre Alcazar-låten Not a sinner, Nor a saint – men med omskriven text. Bland annat kunde man höra dem sjunga raden ”det är inte mycket jag begär, att du får respekt för den du är”, ”att du får skratta högst i klassen”, ”att du får en schysst pension småningom”.

Annons

Innan hon började sjunga vände hon sig i kameran direkt till alla unga tjejer som tittar på programmet.

– Jag vill att du lyssnar extra noga nu, för den här låten är till dig, sa hon.

För SVT har hon berättat att hon ville ta chansen att förmedla sitt budskap till alla unga tjejer i landet.

– Det är ett budskap som jag står för 24/7, alla dagar i veckan och dessutom i Melodifestivalen. Ett budskap om jämlikhet och att inte ta någon skit och att respektera andra människor.

”Det är så klassiskt”

I samma intervju berättade hon om sin feministiska världsbild och hur hon vill uppmärksamma alla på att kvinnor och män behandlas olika – något hon bland annat sett prov på under intervjuer i samband med Melodifestivalen.

– Det har hänt flera gånger att David och Hasse får berätta om hur de kände om kvällen och när det blir min tur får jag frågan: Hur känns det att jobba med de här två? De får berätta om sig själva och jag får berätta om dem. Det är så klassiskt, säger hon till SVT.

Clara Henry med sina programledarkolleger Hasse Andersson och David Lindgren
Clara Henry har berättat att hon ofta får frågor om sina programledarkolleger Hasse Andersson och David Lindgren i intervjuer – medan de får prata om sig själva. Foto: Mattz Birath

Idoler från barndomen

Redan när hon fick frågan om hon ville vara programledare i Melodifestivalen, tog en tanke om kvällens mellanakt form. Clara Henry har hela tiden vetat att hon ville göra en riktigt glittrig show. Att det skulle vara tillsammans med tjejerna i Alcazar visste hon inte då, men det går inte att ta miste på hur nöjd hon är med sina scenkolleger.

Annons

– Alltså… det här är det bästa jag gjort i mitt liv, tror jag! Jag älskar Alcazar! Melodifestivalen är bäst när Alcazar är med, haha. Jag var åtta år när de var med första gången, 2003, och jag tycker de är så bra, säger hon till SVT.

Läs också:

Clara Henry förvandlas till Noora i Skam – se klippen här!

Hasse Anderssons nya kupp i Melodifestivalen

Lina Hedlund gör mello på egen hand efter Alcazar

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons