Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Därför riskerar Wiktoria att diskas i Melodifestivalen

04 feb, 2019 
Redaktionen
Efter lördagens deltävling i Melodifestivalen gick Wiktoria direkt till final. Men nu riskerar hon att diskvalificeras på grund av att låten lagts ut på Spotify. ”Låten har släppts av misstag”, säger Nellie Sörman på Sony Music till Dagens nyheter.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Efter en känslosam genrepetition inför publik var känslorna nära att sätta stopp för Wiktoria Johansson, 22,  under lördagens deltävling i Melodifestivalen 2019.

– För mig blir det att hålla känslorna i styr. Det var jättetufft ikväll och det kommer bli tufft imorgon också, berättade hon för Hänt efter genrepet.

Under tävlingen lyckades Wiktoria hålla känslorna i schack och tog sig direkt till final tillsammans med artistkollegan Mohombi, 32. Men trots framgången riskerar Wiktoria att tappa sin plats i finalen och istället diskvalificeras. Anledningen är att hennes låt redan nu släppts på Spotify, vilket inte är rätt enligt regelboken.

Bryter mot reglerna

Enligt reglerna får finalisterna i Melodifestivalen inte släppa sin låt på varken skiva eller på Spotify förrän alla finallåtarna är klara. Släpps låten för tidigt riskerar artisten att bli diskad. Och så är fallet nu för Wiktoria med bidraget Not with me, vilket Dagens nyheter var först att rapportera om.

Annons

– Det har uppstått ett tekniskt fel och låten har släppts av misstag. Vi jobbar just nu på alla möjliga sätt för att få ner den så snabbt som möjligt och är i kontakt med Spotify, säger Wiktorias skivbolagsrepresentant Nellie Sörman på Sony Music till tidningen.

Anna Book blev diskad 2016

Nelli Sörman förklarar att låten av misstag gått upp för release trots att skivbolaget inte satt den som det, och menar att det har blivit något fel. Låten är nu borttagen från streamingtjänsten, men hade legat uppe i knappt två dagar innan den togs bort.

En diskning har tidigare skett i Melodifestivalen. Det var 2016 då Anna Books låt Himmel för två fick nobben då den redan hade varit aktuell en gång i Moldaviens uttagning till Eurovision song contest, fast då under ett annat namn och med en annan text. Trots nederlaget valde Anna Book att sjunga den diskvalificerade låten utom tävlan.

Editering i efterhand: Beslut taget om Wiktorias medverkan, får tävla ändå.

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Så tvingas Wiktoria att ändra numret i Melodifestivalen

Wiktoria: Jag blev retad i skolan

Wiktorias kärlekssorg hotar numret i Melodifestivalen 2019

Av Agntehe Alm/hant.se

Foto: TT/Robin Lorentz-Allard

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons