Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

De blir programledare för Melodifestivalen 2019

26 okt, 2018 
Redaktionen
Programledare Melodifestivalen 2019.
David Lindgren var ensam programledare för Melodifestivalen förra året. Nu avslöjas det att 2019 kommer att ledas av inte mindre än fyra programledare.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Fyra programledare 2019

Förra året var det David Lindgren som ensam guidade tittarna genom hela Melodifestivalen. Nu är det dags att presentera vilka som blir de nya för 2019.

På en presskonferens på SVT-huset avslöjades det att det blir Marika Carlsson, som Aftonbladet tidigare har rapporterat om.

– Jättekul, säger hon själv om sin medverkan i programmet.

Men hon är inte ensam. Popstjärnan Eric Saade kommer också att leda Melodifestivalen 2019. Han vann själv hela tävlingen 2011 och kom då på en hedrande tredjeplats i Eurovision song contest.

Kodjo hintade i P3

– Det ska bli intressant och väldigt kul att få sluta cirkeln på något sätt, säger Eric Saade.

Den tredje programledaren som presenterades var Kodjo Akolor. I morgonens sändning av Morgonpasset i P3 hintade han om att det skulle vara roligt att leda SVT:s Melodifestivalen, men att han faktiskt redan var klar som programledare för musiktävlingen 2019 var inte helt lätt att ana.

Sarah har lett mello tidigare

Den fjärde programledaren är sångerskan Sarah Dawn Finer som både har tävlat i och lett programmet tidigare. Hon berättar att hon ofta får frågan om hon kommer komma tillbaka till Melodifestivalen igen.

– Det här är mitt sätt att komma tillbaka, säger Sarah Dawn Finer under SVT:s presskonferens.

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Marika Carlsson: Snygga bröst skulle inte hänga som mina

Av Stina Dahlgren/Hänt

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons