Lästips:LäsarberättelserVirkaResorTrädgårdHusmorstipsLoppisCampingAllsång på skansenBoktips

Uppgifter: De blir nya programledarduon i Melodifestivalen 2023

24 sep, 2022 
Linda Strömbäck
Fotograftt
Farah Abadi
Nu står det klart vilka programledare som kommer hålla i Melodifestivalen 2023, rapporterar Aftonbladet. En av dem har vi sett tidigare i programmet, medan den andre gör debut på Mello-scenen. Här är duon som leder Melodifestivalen nästa år!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Förra året såg vi Oscar Zia debutera som programledare när han tog över rodret på Sveriges största musiktävling. Enligt Aftonbladet tar nu två nya programledare över uppdraget att leda Melodifestivalen – nämligen Farah Abadi och Jesper Rönndahl!

Se också: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
Se också: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

De programleder Mello 2023

Farah Abadi blir ett kärt återseende i Melodifestivalen 2023. Hon agerade nämligen som sidekick under förgående år, där hon bland annat fick vara artisternas stöttepelare i greenroom. Men i år tar hon en större roll och kliver upp på Mello-scenen som programledare, rapporterar Aftonbladet.

Annons

– Hon är väldigt omtyckt av tittarna och populär i SVT-huset, att hon nominerades till Kristallen har inte gjort henne mindre populär, säger en källa till Aftonbladet.

Farah Abadi
Farah Abadi

Jesper Rönndahl programledare i Melodifestivalen

Även ny programledare väntas göra Farah sällskap under Melodifestivalen 2023 – nämligen komikern Jesper Rönndahl. Vi har tidigare sett honom i På spåret tillsammans med Elisabeth Höglund, som programledare för satirprogrammet Svenska nyheter, och som skådespelare i humorserien Dips. Men nu kommer vi få se Jesper Rönndahl i ett helt nytt sammanhang, då han axlar rollen som programledare för Melodifestivalen 2023.

Annons

– Det är Farah och Jesper som kommer leda Melodifestivalen, de kommer att leda alla sändningarna och det kommer inte att vara några andra än dem, berättar en källa för Aftonbladet.

Jesper Rönndahl
Jesper Rönndahl vann Kristallen 2019 för programmet Svenska nyheter

Melodifestivalen 2023

Nytt för i år är även att mello-turnén gör comeback efter förra årets covid-restriktioner. Tävlingen kommer hållas i följande värdstäder 2023:

Första deltävlingen hålls i Göteborg lördag 4 februari, därefter väntar Linköping 11 februari, Lidköping 18 februari, Malmö 25 februari, semifinal i Örnsköldsvik 4 mars och final i Friends arena i Solna lördag 11 mars.

Annons