Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Det här är Fab Freddie som leder Melodifestivalen

01 feb, 2018 
Marcus Alm
SVT plockar in programledare från Barnkanalen till årets melodifestival. Det är Fredrik ”Fab Freddie” Svensson, som varit på Barnkanalen sen 2016, som värvats in som komplement till David Lindgren. Den tidigare Youtube-stjärnan, som drömt om att vara med i Melodifestivalen hela sitt liv, lovar härliga skratt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det har varit en snabb resa för Fredrik ”Fab Freddie” Svensson. För bara några år sedan stod han hemma i Påryd utanför Kalmar och gjorde youtube-videos.

Började på Barnkanalen

Därifrån tog det inte lång tid innan SVT upptäckte Fredrik och kallade honom på audition för Barnkanalen. Sen dess har han charmat barnen med glitter och sin stora personlighet. Nu är det föräldrarnas tur att charmas.

– Allt från barn till deras föräldrar och farföräldrar har hört av sig tidigare med synpunkter och beröm, jag ska se till att vara mig själv bara, säger han till Nöjesbladet

Endast manliga programledare

Valet av två manliga programledare har mötts av kritik. Melodifestivalens projektledare Anette Helenius säger till Aftonbladet att man tycker det har varit bra balans mellan manliga och kvinnliga programledare genom åren, och man har helt enkelt valt endast manliga programledare denna gången.

2012 hade man endast kvinnliga programledare, när festivalen leddes av Sarah Dawn Finer, Gina Dirawi och Helena Bergström.

David Lindgren i Malodifestivalen.
David Lindgren får sällskap på scenen av Fredrik ”Fab Freddie” Svensson. Bild: Janne Danielsson / SVT

Inför lördagens premiär i Karlstad har Fredrik ”Fab Freddie” Svensson förberett sig genom att limma fast glitter på sina scenkläder, något han räknar med kommer ta hela veckan. Men det är det värt.

Annons

”Är väldigt glittrig av mig”

– På en skala ett till tio är detta tusen. Att vara med i Melodifestivalen på något sätt är min största dröm i livet. Jag kan säga att jag kommer bjuda på härliga skratt och så är jag ju väldigt glittrig av mig. Och så är jag knasig, blir det nån felsägning tar jag det med en klackspark.

– Pirret i magen har börjat infinna sig men jag är ganska lugn. Nu jobbar jag på manus, glitteroutfits och att packa, jag vet inte vart jag ska ta vägen, det är så mycket att packa!

Läs också:

Vad är Shuffla? Samir och Viktor visar i Melodifestivalen!

Här är ALLA artister som tävlar i Melodifestivalen 2018

De blir programledare för Melodifestivalen 2019

David Lindgren efter kollapsen: Oron kommer alltid att finnas kvar

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons