Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Dolly Styles låt stoppades först av SVT

16 feb, 2019 
Redaktionen
Christer Björkman försökte övertala gruppen Dolly Style att välja en annan låt till Melodifestivalen, det rapporterar Nöjesbladet. Men gruppen höll sig fast vid sin Habibi och nu är de publikens favoriter att gå direkt till final, det rapporterar Nöjesbladet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Melodifestivalens tredje deltävling i Leksand är avslutad och i kväll framförde Dolly Style sin låt Habibi, skriven av i Jimmy Jansson, Robert Norberg och Palle Hammarlund.

De tre tjejerna i gruppen körde ett energiskt framträdande, där de lyckades få med publiken i sin dans och till slut var det många åskådare som stod och sjöng med i refrängen.

Ratades av urvalsjuryn

Men enligt uppgifter från Nöjesbladet, så kunde det ha blivit en helt annan låt som framfördes av trion under kvällen – SVT försökte nämligen att stoppa låten från tävlingen.

Den ratades nämligen av urvalsjuryn, som väljer ut hälften av bidragen i Melodifestivalen.

Så när den andra hälften av bidragen skulle väljas ut av Melodifestivalens redaktion och dess exekutiva producent Christer Björkman, 61, ville de ha med Dolly Style – men inte med låten som redan hade ratats av urvalsjuryn.

Annons

En person med mycket god insyn i hela processen ska ha sagt att SVT försökte övertala gruppen att helt enkelt välja en annan låt och att det var mycket fram och tillbaka. Slutligen ska Christer Björkman gett med sig och Dolly Style och deras Habibi fick vara med.

Av Sarah Manouri/hant.se

Foto: TT/Claudio Bresciani

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Jon Henrik och Lina Hedlund vidare till final i mellon!

 Därför riskerar Wiktoria att diskas i Melodifestivalen

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons