Edward Blom om sin medverkan i Melodifestivalen

Edward Blom är – något otippat – klar för Melodifestivalen 2018. Han utlovar ett glatt och galet framträdande. "Det blir något med mat och mycket färg", säger han till SVT.

Under tisdagsförmiddagen presenterades alla 28 artister som är klara för Melodifestivalen 2018. Bland Melloveteraner som Kikki Danielsson, Samir & Viktor och Jessica Andersson finns också en rad mer otippade namn, som Jonas Gardell – och Edward Blom.

Edward Blom.

Edward Blom. Foto: IBL Bildbyrå

Till SVT förklarar gastronomen, kulturhistorikern, författaren och tv-personligheten Edward Blom sin medverkan så här:

– Jag fick frågan och det är ingenting man tackar nej till.

”Stor livsglädje”

Edward Bloms tävlingsbidrag heter Livet på en pinne.

– Den har inslag av både kuplett och svungig 60-talsjazzig schlager kan man säga. Det är en aning pathétique i verserna och så stor livsglädje i refrängen, säger han till SVT.

Edward Blom intervjuas i SVT

Edward Blom intervjuas i SVT. Foto: SVT

Han räknar sig till de mer galna numren i nästa års uppställning.

– Hela numret kommer att kännas ganska galet, hoppas jag. Glatt och roligt, men lite galet. Och hela idén att jag är med är galen, jag är ju ingen fullfjädrad sångare för fem öre. Jag brukar bara sjunga psalmer i kyrkan och snapsvisor till middagen. Nu ska jag sjunga i Melodifestivalen, bara det är ju jättegalet.

Mat och mycket färg

Exakt hur hans scenframträdande ska se ut är ännu inte klart. Edward Blom avslöjar att man just nu håller på och skissar på en plan, men själv har han en ganska klar bild av hur det ska se ut.

– Det blir något med mat och mycket färg, så mycket kan man säga.

Låten, Livet på en pinne, har ett positivt budskap om man ska tro Edward Blom. Till SVT säger han att den handlar om att försöka göra det bästa av livet och av varje situation. Att i stunden lyckas känna en livsglädje, helt enkelt.

Även om han kallar sin medverkan i Melodifestivalen galen, har Edward Blom faktiskt en del tidigare musikaliska erfarenheter. Lagom till jul 2016 släppte han nämligen singeln Nu lagar vi julen.

Edward Blom deltar i den första deltävlingen i Karlstad den 3 februari. Där tävlar han mot Renaida Braun, Benjamin Ingrosso, Kikki Danielsson, John Lundvik, Sigrid Bernson och Kampferdrops.

Läs också:

Här är ALLA artister som tävlar i Melodifestivalen 2018

Edward Blom fick inte adoptera: Vägde för mycket

Edward Blom: ”Andra chansen vore fruktansvärt”