Fabfreddie SVT: Vem är Fab Freddie?

Vem är Fab Freddie?
Vem är Fredrik ”Fab Freddie” Svensson som syns i Melodifestivalen varje vecka? Vi har svaret!

Erik Fredrik Christian Svensson, som ”Fab Freddie” egentligen heter, föddes 1990 i Påryd utanför Kalmar. Han är en stor profil på sociala medier, bland annat genom sitt Instagramkonto med över 56 000 följare.

Fredrik ”Fab Freddie” Svensson programleder Melodifestivalen med David Lindgren.

Fredrik ”Fab Freddie” Svensson programleder Melodifestivalen med David Lindgren. FOTO: Janne Danielsson / SVT

Fab Freddie på Youtube

”Fab Freddie” upptäcktes av Barnkanalen och SVT genom videos på Youtube där han deltog i program som Splayproduktionen FOMO och Sminkduellen.

Efter en lyckad audition blev han sedan programledare för Morgonshowen på Barnkanalen och därifrån har karriären lett honom till Melodifestivalen. Han har tidigare berättat för SR hur produktionen, under anställningsintervjun, berättat att de sökt en person som var lite wild and crazy och han verkar passat in på beskrivningen.

Leder Melodifestivalen med David Lindgren

Efter att ha charmat barnen i SVT har han nu alltså uppdraget som sidekick åt David Lindgren i Melodifestivalen 2018, där han är delaktig i samtliga deltävlingar.

Men allt har inte varit en dans på rosor. Efter de första deltävlingarna i Melodifestivalen har han fått utstå både hat och hån på sociala medier.

– Jag är ju ganska ny i de här stora sammanhangen och gjorde det dumma misstaget att bege mig ut och läsa de här tråkiga kommentarerna.  Jag blev mycket illa berörd, säger han till SVT.

Därför, säger han, kommer han i framtiden undvika att läsa vad folk skriver, något hans programledarkollega David Lindgren rekommenderat.

Stort stöd från familjen

Men redan innan Melodifestivalen har Fab Freddie fått utstå en hel del elaka och missunsamma kommentarer i och med sina videos på Youtube. Föräldrarna har alltid varit ett stort stöd.

– I början var det mycket om utseende och sexuell läggning, jag blev lika drabbad som vem som helst. Först tyckte jag att det var skitjobbigt att läsa kommentarer. Men mina föräldrar har alltid stöttat mig och pappa sa att puckon finns överallt, så det var bara att stålsätta sig. Och faktiskt, idag rinner det av mig. Vad ger dem rätten att skriva eller säga det här om mig? har han sagt till tidningen QX.

Läs också:

Finalister och startordning i Melodifestivalen 2019

Vad är shuffla? Samir och Viktor visar i Melodifestivalen!