Här är alla städer i Melodifestivalen 2019

Deltävlingarna i Melodifestivalen 2019 går traditionsenligt i en rad olika städer runtom i landet. Här listar vi hela turnéschemat för årets musikfest.

Deltävlingarna till Melodifestivalen 2019 börjar på västkusten, närmare bestämt i Göteborg för att veckan därefter landa i skånska Malmö. Från södern kommer turen till Leksand i Dalarna, följt av Lidköping. Deltävlingarna pågår alltså under fyra veckor och därefter hålls sista chansen i Nyköping innan den stora Mello-finalen äger rum på Friends Arena i Stockholm den 9 mars. Den som har det vinnande bidraget i Mello får, förutom att representera Sverige i Eurovision Song Contest, ESC, ta emot statyetten Sångfågeln.

Vinnare i Melodifestivalen

Under Melodifestivalen 2018 stod Benjamin Ingrosso som segrare med låten Dance you off, en låt som placerade honom på en sjunde plats i finalen i Lissabon med 274 poäng. Vilka artister som uppträder i kommande upplaga av den svenska Melodifestivalen är ännu inte känt, artister presenteras i slutet av året.

Melodifestivalen anordnas av Sveriges Television och är ett av våra mest kära och sedda program som lockar miljonpublik varje år. Rekord för antalet tittare som sett Mello sattes 2006 då  4 242 personer såg tv-sändningen där Carola Häggkvist vann med bidraget Evighet. Den som vill gå och se någon av deltävlingarna runtom i Sverige får vänta till den 31 oktober då biljettförsäljningen öppnar klockan 09.00.

Melodifestivalen 2019 – hela turnéschemat för svenska städer

Deltävling 1Göteborg, Scandinavium, 2 februari
Deltävling 2Malmö, Malmö Arena, 9 februari
Deltävling 3Leksand, Tegera Arena, 16 februari
Deltävling 4Lidköping, Sparbanken Arena, 23 februari
Andra chansenNyköping, Nyköpings Arenor Rosvalla, 2 mars
FinalStockholm, Friends Arena, 9 mars

Eurovision 2019 i Israel

Fjolårets final av Eurovision song contest hölls i Lissabon, Portugal, där 43 länder deltog i början av maj. Vinnare blev artisten Netta Barzilai från Israel med låten ”Toy”. Programmet var historiskt då det första gången leddes av fyra kvinnliga programledare.

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Här är startordningen i Melodifestivalen 2019

Här är alla tidigare vinnare i Melodifestivalen!