Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Här är startfältet i andra chansen i Linköping

04 mar, 2017 
AvHelena Sjögren
Åtta ska bli fyra. Här är artisterna som tävlar i andra chansen i Linköping.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

FO&O – Gotta Thing About You

Gruppen The Fooo Conspiracy har varit förband till världsartisten Justin Bieber och är kända för sina gatuframträdanden. När gruppmedlemmen Oscar Molander hoppade av bytte gruppen namn till FO&O. I år gör de sin debut i Melodifestivalen med Gotta Thing About You.

FO&O
Foto: Janne Danielsson/SVT

De Vet Du – Road Trip

Youtube-gruppen bestående av Christopher Martland, Johan Gunterberg, Tor Wallin & DJ Hunk har gjort succé med sina låtar fulla med humor och ironi. Nu har de även intagit Sveriges största musiktävlingen med sin debut i Melodifestivalen.

Annons
Gruppen Det vet du
Foto: Janne Danielsson /SVT

Axel Schylström – När ingen ser

Under skoltiden satsade Norrköpingskillen Axel Schylström allt på fotboll. Nu är det musiken som gäller. År 2015 var Axel med i Idol och slutade fyra. Nu gör han sin melodifestivaldebut med När ingen ser.

Axel Schylström
Foto: Janne Danielsson/SVT

Lisa Ajax – I Don’t Give A

Som 16-åring vann Lisa Ajax Idol 2014. I fjol gjorde hon debut i Melodifestivalen med bidraget My Heart Wants Me Dead och slutade sjua. Nu är Lisa Ajax tillbaka med låten I Don’t Give A.

Annons
Lisa Ajax
Foto: Janne Danielsson/SVT

Boris René – Her Kiss

Förra året fick Boris Lumbana, eller Boris René som han kallar sig som artist, ta ledigt från livet som professionell fotbollsspelare för att kunna vara med i Melodifestivalen. Den gången ställde han upp med låten Put Your Love On Me och slutade på tionde plats i finalen. I år har han lagt fotbollsdojjorna på hyllan men fortsatt med musiken. Bidraget i Melodifestivalen 2017 heter Her kiss som artisten hoppas bjuder in till dans.

Annons
Boris René
Foto: Janne Danielsson/SVT

Dismissed – Hearts Align

De har beskrivit som ett ”galet liveband” och brinner för HBTQ-frågor. Göteborgsbandet Dismissed är debutanter i Melodifestivalen, men har desto mer melloerfarna låtskrivare. Bakom bidraget Hearts Align står Peter Kvint och den tidigare mellovinnaren Ola Salo.

Dismissed
Foto: Janne Danielsson/SVT

Anton Hagman – Kiss You Goodbye

Anton Hagman har börjat sin musikaliska karriär på Youtube och blev senare scoutad till duon ”JA”. Nu satsar han solo och gör debut i Melodifestivalen. Med bidraget Kiss You Goodbye hoppas den 18-årige Västeråsaren kunna knipa en finalplats.

Annons
Anton Hagman
Foto: Janne Danielsson/SVT

Loreen – Statements

2012 sjöng hela Europa Euphoria när Loreen Talhaoui tog hem hela Eurovision song contest. Nu är hon tillbaka i tävlingen med bidraget Statements.

Loreen
Foto: Janne Danielsson/SVT

Melodifestivalen – andra chansen i Linköping sänds den 4/3 kl 20.00 i Svt1.

Läs också:

De vinner kvällens mellodueller – enligt oddsen

SVT:s löfte till Lina Hedlund i Melodifestivalen

Quiz! Vad kan du om Melodifestivalen?

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

 

Annons