Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Hasse Andersson och Nisse Hellberg i Melodifestivalen

25 feb, 2017 
Helena Sjögren
I första deltävlingen gjorde Hasse "Kvinnaböske" Andersson gemensam sak med Mustasch. I Skellefteå visar han att skånskan funkar även i Norrland och gör gemensam sak med Nisse Hellberg och Kvinnaböske band.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson chockade många när han tog på sig läderställ och bjöd verkligen på show när klassiska Änglahund blev Hound from Hell i Scandinavium.

Hasse Andersson tillsammans med hårdrocksbandet Mustasch under den första deltävlingen i Melodifestivalen. Bild: Mattz Birath
Hasse Andersson tillsammans med hårdrocksbandet Mustasch under den första deltävlingen i Melodifestivalen. Foto: Mattz Birath

Men i Skellefteå har Mustasch bytts mot gitarrer, en violinist, Nisse Hellberg och Hasses eget Kvinnaböske band.

Och om David Lindgren hyllade sitt Skellefte, verkar det även som Hasse Andersson har en viss hemlängtan.

–  Har du en plats i bilen som rullar söderut? Snälla vik den åt mig, sjunger programledaren tillsammans med Nisse Hellberg i mellanaktslåten Bilen söderut.

Annons
Nisse Hellberg och Hasse Andersson
Foto: Mattz Birath

Återförenas i Skellefteå

Hasse Andersson och Nisse Hellberg spelade ihop under hösten och Hasse Andersson säger till Expressen att det är kul att få återförenas med kollegan.

– Det ska bli jätteroligt för det är ju lite rootsmusik mitt i all den här schlagern och moderna popmusiken. Precis som det var med den här metalversionen av Änglahund, säger han till tidningen.

Artisterna träffades för första gången i slutet på 1970-talet i skånska Eslöv, men det var först under hösten som de gjorde något tillsammans.

Annons

– Vi trivs väldigt bra tillsammans, säger Hasse Andersson till Expressen.

Hasse Andersson i melodifestivalen
Foto: Mattz Birath

Läs också:

Hasse Andersson fyller 70: ”Kommer hålla på så länge jag orkar”

Hasse Andersson opererades kort innan Melodifestivalen

Hasse Andersson: Det här är bra för mitt minne!

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons