Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Kalle Moraeus gillar att vara singel: "Så jädra skönt"

15 feb, 2018 
Minna Wallén-Widung
Melodifestivalaktuelle Kalle Moraeus trivs med singellivet och har just nu inga planer på att stadga sig med någon ny kärlek. "Jag gillar verkligen att vara själv", säger musikern till Aftonbladet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kalle Moraeus har, åtminstone tillfälligt, lagt programledarskorna på hyllan. Efter många år på SVT med program som Moraeus med mera och Så ska det låta, tänker han nu satsa på sitt ursprungliga yrke som musiker.

– Jag uppfyller ju inte mallen som programledare alls. Jag ser ut som grodan boll, jag hör inte själv vad jag säger när jag pratar och jag kan inte lära mig nåt utantill, vad sjutton gör jag där, säger han med ett skratt till Aftonbladet.

Kalle Moraeus
Kalle Moraeus tävlar i Melodifestivalens tredje deltävling. Foto: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

På lördag deltar han i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen i Malmö. Tillsammans med Orsa spelmän tävlar han med låten Min dröm, något han ser som ett ypperligt tillfälle att påminna folk om vad han egentligen ägnar sig åt.

Annons

Kalle Moraeus: ”Jag har blivit bekväm”

När han inte reser eller turnerar är han hemma i Orsa, där han fortfarande bor. Efter skilsmässan från hustrun för fyra år sedan, har han ägnat mycket tid och pengar åt sin stora passion för snabba bilar och andra motordrivna fordon, något han tidigare berättat om i bland annat ”Skavlan”.

Kalle Moraeus i Melodifestivalen 2010.
Kalle Moraeus i Melodifestivalen 2010. Foto: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

Och något större intresse av att hitta kärleken på nytt verkar musikern inte ha för tillfället. Till Aftonbladet säger han att han inte dejtar alls för tillfället.

– Nej. Jag tycker att det är så jädra skönt… jag har blivit så bekväm i det här med att vara själv. Jag gillar verkligen att vara själv. Jag tänker så här att en dag står det nån där och då får det bli så. Jag går inte och letar och jag jagar inte.

Annons

Fansen knackar på dörren

Men brist på intresse från fansen är det inte. Kalle Moraeus berättar att han nog fått både ett och två brev från beundrare som gärna skulle lära känna honom lite bättre.

Till Aftonbladet säger han att 99,9 procent av förfrågningarna kommer från kvinnor, men att han också fått beundrarpost från någon man. Som svar brukar han tacka för visat intresse och be personen i fråga återkomma om ett år – ”så får vi se”.

Det är inte bara via telefon, brev och mejl som folk hör av sig. Kalle Moraeus berättar också att folk har kommit hem till honom oannonserat.

– Det knackar på dörren. ”Jag har ärvt en fiol, kan du säga om den är värd mycket pengar?”. Det har hänt säkert tre fyra gånger att de har klivit rakt in i hemmet, säger han.

Läs också:

Finalister och startordning i Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2018: Deltävling 3 sänds från Malmö kl 20.00 den 17 februari i SVT1.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons