Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Lill-Babs stöd till Benjamin Ingrosso före sin död

12 maj, 2018 
Cecilia Ahle
Barbro "Lill-Babs" Svensson gav sitt fulla stöd till Benjamin Ingrosso inför hans medverkan i Eurovision Song Contest. Det skriver dottern Kristin Kaspersen i ett Instagraminlägg. "Mamma älskade det du gjorde i melodifestivalen och har alltid trott på dig, precis som vi", skriver hon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Benjamin Ingrosso får Lill-Babs fulla stöd

Den 3 april 2018 avled Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 80 år gammal. Ända tills hon gick bort var hon mycket engagerad i Melodifestivalen och tyckte om Benjamin Ingrossos bidrag. Det skriver dottern Kristin Kaspersen på Instagram.

Ikväll hejar hela stora familjen på dig! Mamma älskade det du gjorde i melodifestivalen och har alltid trott på dig, precis som vi! Så kör nu??
Nu röstar vi alla… eller hur?!!!, skriver hon i inlägget.

Inlägget har fått nära 10 000 gilla-markeringar och Benjamin själv har besvarat inlägget med fyra röda hjärtan.

Lill-Babs grattishälsning till Benjamin Ingrosso

Hela familjen Wahlgren/Ingrosso har alltid haft en mycket nära relation till Lill-Babs och hennes döttrar Kristin Kaspersen och Malin Berghagen, enligt Expressen. Även efter segern i Melodifestivalen ville Lill-Babs se till att skicka en ordentlig grattishälsning till Benjamin Ingrosso.

Annons

– Då skrev Kristin till mig att ”mamma ligger på sjukhus som du kanske vet men hon skulle så gärna vilja gratulera Benjamin så kan du skicka hans nummer?”, sa Pernilla Wahlgren i podcasten Wahlgren och Wistam efter sonens vinst.

 

Benjamin Ingrosso firar vinsten i Melodifestivalen.
Benjamin Ingrosso firar vinsten i Melodifestivalen. Foto: IBL

Till Aftonbladet berättar han att det betydde mycket att Lill-Babs tog sig tid att höra av sig till honom och att han blev rörd och glad.

– Hon skrev: ”Hej gubben, stort grattis! Det var du värd. Kram från Barbro”. Det är jättefint för Barbro har alltid varit så sjukt snäll och fin mot alla hon mötte, säger han till tidningen.

”Alltid varit jättegullig”

Han kommer alltid att minnas familjevännen som en varm person.

– Mot mig har hon alltid varit jättegullig, ända sen jag var liten. Det var jättefint att få sms:et av henne, verkligen, säger Benjamin Ingrosso.

Annons

Lill-Babs gick bort i elakartad cancer, som upptäcktes när hon kom in till sjukhuset för hjärtsvikt. Den folkkära artisten avled omgiven av sin familj.

Så här skrev Lill-Babs familj på Instagram:

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila.”

Läs också:

Finalister och startordning i Melodifestivalen 2019

Israel vinnare i Eurovision song contest 2018

Lill-Babs död: Så minns vi hela hennes karriär

Benjamin Ingrosso om flickvännen Linnea

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

 

Annons