Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Lisa Ajax: Jag bryr mig inte vad andra säger om mig

10 feb, 2017 
Johanna Svan
Tidigare Idol-vinnaren Lisa Ajax är tillbaka i Melodifestivalen. Förra året kom Lisa på sjunde plats med låten My Heart Wants Me Dead. Och nu är det dags igen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

– Jag är väldigt taggad, nu vet jag ju vad som kommer att hända och så, säger Lisa. Det är inte jättestor skillnad från förra året men jag känner mig mer förberedd denna gången.

Måste byta text om hon vinner mellon

Det har redan varit en del rabalder kring Lisas låt I Don’t Give A eftersom ordet ”fuck” förekommer frekvent, 10 gånger. Ett ord som måste bytas ut om Lisa skulle ta sig hela vägen till Eurovision, eftersom reglerna inte tillåter det ordet i låtarna.

Lisa får många frågor om hur de tänkt lösa det om hon skulle vinna mellon. Men så långt vill hon inte tänka. Hon förklarar hellre meningen och innebörden av låten.

– Jag känner att jag vill säga vad det är jag menar så att folk inte missuppfattar det. Låten handlar om kärlek, ett par som inte bryr sig om vad andra människor tycker om dem. Hela grejen med I don´t give a fuck är att man helt enkelt inte bryr sig om vad andra säger.

Kan du relatera till detta själv?

– Ja, absolut, även om det handlar om andra grejer. Jag har vuxit väldigt mycket som person och känner att jag inte bryr mig om vad andra har att säga om mig.

Annons

Utsattes för grova påhopp

Men så har det inte alltid varit. Glädjen över att vinna Idol 2014 dämpades en del när Lisa Ajax utsattes för grova påhopp på nätet. Hon blev ledsen och chockad – inte minst för att många av plågoandarna var barn.

– Jag tycker inte att det är jättemycket nu men det händer ju att folk säger dåliga saker om mig, men så är det ju i den här branschen, det får jag bara acceptera.

Kommer du att läsa vad som skrivs om dig nu i helgen?

– Ja, det kommer jag säkert att göra. Jag är en sådan person som vill veta vad det står om mig. Men jag kommer inte att lägga fokus på det – fokusen blir på numret och att allting ska sitta perfekt på lördag.

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Mello-aktuella Lisa Ajax: Jag har kallats gris, hora och slampa

Lisa Ajax om näthatet i Mellon: ”Fått en hel del skit”

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons