Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Loreen om finalmissen: ”Låten tar ett par lyssningar”

25 feb, 2017 
Johanna Svan
2012 vann Loreen hela Eurovision. Efter Melodifestivalen i Skellefteå fick hon nöja sig med en plats i andra chansen. "Jag gick in i tävlingen för att jag hade något att säga", säger hon.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

För bara ett par år sedan sjöng hela Europa Euphoria.

Sedan det stod klart att den tidigare vinnaren Loreen skulle göra comeback i Melodifestivalen 2017 har förväntningarna varit på topp.

Loreen i mellon
Foto: Mattz Birath

Men efter att ha framfört låten Statements i tävlingens fjärde deltävling i Skellefteå fick hon nöja sig med en plats i andra chansen.

Hade något att säga

Loreen själv säger att allt inte bara handlar om att vinna.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Jag gick in i tävlingen för att jag hade något att säga. För att jag tycker att det är viktigt att man som kvinna, som individ, som kreatör uttalar sig och pratar om det som kanske andra inte vill prata om och bara försöker sprida någon form av glädje, kraft, hopp. Det är mitt jobb som kreatör, säger Loreen direkt efter tävlingen.

Hon tycker också att konstnärers viktigaste uppgifter är att spegla det som händer.

Loreen Statements
Foto: Mattz Birath

”Svinkul att gå direkt till finalen”

Samtidigt sticker hon inte under stol med att det hade smakat bra med en finalbiljett – även denna gång.

– Det klart det hade varit svinkul att gå direkt till finalen. Men å andra sidan får jag ju köra låten en gång till i andra chansen om en vecka. Men visst, mitt ego har fått sig en törn. Men den andra sidan av mig är glad för varje gång jag får köra den här låten. Jag vet att den är speciell och jag vet att den tar ett par lyssningar så man får ha lite tålamod, säger Loreen.

Läs också:

SVT:s löfte till Lina Hedlund i Melodifestivalen

Quiz! Vad kan du om Melodifestivalen?

Annons