Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Mendez comeback efter 10 år som realitystjärna i Chile

06 dec, 2017 
AvOla Brising
De senaste åren har Leopoldo Mendez bott i Chile där han både hunnit med att spela in en tv-serie och satsat på politiken. Men nu är artisten som kom tvåa med låten Adrenaline i Melodifestivalen för 15 år sedan, redo att få svenska folket att dansa igen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Leopoldo Mendez, 42, slog igenom med låten Razor Tongue 2000 och kom tvåa i Melodifestivalen med Adrenaline 2002. Sedan 2003 då han deltog med Carnaval har det dock varit rätt tyst om artisten. Att man inte hört något på länge beror på att han inte bott i Sverige.

– Jag flyttade till Chile för tio år sen och gjorde reality-serien Los Mendez om min och familjens liv. Det gick hur bra som helst. De ville inte släppa oss så vi har stannat kvar, berättar Mendez för Hänt.

Artisten bor med sex barn, tre från ex-frun Ninoska, 40, och tre med frun Marcella, 40, i Valparaiso, Chile. Han producerade Los Mendez på eget bevåg inspirerad av The Osbournes:

– För mig var dom ”the godfathers of realityshow” och jag blev inspirerad. Vi är en familj med sex barn i olika åldrar så det händer jävligt mycket. Vi hade mycket att berätta och det blev succé, säger han.

Annons

Blev attackerade

Reality-serien var extremt skruvad. Vardagliga situationer blandades med scener som inte skulle ha skett om kameran inte varit där.

Mendez blev superkändis i Chile, men till sist blev kändisskapet extremt tröttsamt för familjen. Även om DJ Mendez till exempel fick göra den officiella kampanjlåten åt president Michelle Bachelet, 66, blev både Leopoldo själv och hans familj ständigt attackerade i nöjespaneler, kommentarsfält och i skvallerpress.

Rubrikerna handlade om allt från att grannarna klagade på hans alltför vilda festande till påstådda otrohetsaffärer. Då han kände att det blev för mycket och att reality-serien ändå inte kunde bli större än den redan var, lade Mendez ner tv-showen och bytte spår totalt.

Började med politik i Chile

– Det blev politik istället. Mitt hjärta sa att jag var tvungen att göra något. Politiken behöver förändras i Chile. Det behövs ärliga människor, för dom som sitter på posterna känner inte ett skit för dom på gatan, berättar han.

Annons

Artisten kandiderade till att bli borgmästare i Valparaiso 2016 och vann primärvalet genom att lova invånarna fler träd och gratis wi-fi. Men trots detta nådde han inte hela vägen fram, och han är medveten om att det kan ha med hans tuffa image att göra:

– Det är för tidigt för Chile att förstå att det inte handlar om ifall jag har tatueringar i ansiktet eller inte. Det handlar om mitt team och vad jag vill göra. Men politikerna som är där nu tjänar ju pengar på folket. Dom snor pengar. Kommer jag in och rensar upp är det slut på deras liv så det var klart de var tvungna att få bort mig till varje pris, säger Mendez.

Istället har Mendez bestämt sig för att göra comeback som artist i Melodifestivalen 2018. Och om han flyttar tillbaka till Sverige eller ej beror lite på hur det går för honom i Malmö den 17 februari:

Annons

– Går det bra så flyttar vi kanske hem. Min nya låt är en explosion! Jag har utvecklats som artist, men är lika våghalsig som för 15 år sedan. Vänta bara. Jag kommer att göra något jag aldrig gjort på en scen förut i Malmö, avslutar han.

Vi får bara hoppas att det han ska överraska publiken med inte är att iscensätta ytterligare en påhittad hjärtattack.

Foto: IBL, TVN
Artikeln publicerades först på Hänt.se.

Melodifestivalen deltävling 3 från Malmö: Kl 20.00 den 17 februari i SVT1.

Läs också:

Vad är Shuffla? Samir och Viktor visar i Melodifestivalen!

Anna Bergendahl deltar i Melodifestivalen igen!

SVT gör om röstningen i Melodifestivalen 2019

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons