Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Nano Omar har bytt fängelset mot barn och mello

04 feb, 2017 
Johanna Svan
Han har gått från doldis till favorittippad i första deltävlingen i Melodifestivalen. Men livet har inte alltid varit en dans på rosor för Nano.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vissa pratar redan om att Nano Omar skulle kunna ta hem hela Melodifestivalen 2017 med sin låt Hold On. Trots att vi bara fått höra 7 av 28 låtar i årets startfält.

Men Nano, som satsar på Melodifestivalen för att få släppa en låt och få synas och höras, tar det med ro.

Gillar pressen

– Jag gör ju bara min grej, jag gillar att stå på scenen och det är bara kul att folk har snappat upp låten och viben från mig, säger Nano.

– Jag gillar press och jobbar bäst under press för då presterar jag lite bättre, fortsätter han.

Nano i fosterhem

Nanos uppväxt var inte helt okomplicerad och när Nano var 12 år flyttade han till ett fosterhem på Gotland. När hans mamma kom och hälsade på första gången hade hon med en synt, och det var då han visste att musiken var det han ville satsa på, en dröm som han aldrig gav upp.

Annons

Han började komponera egen musik och upptäcktes av en musiklärare som såg hans talang och började jobba i studion med honom.

Fängelse flera gånger

Vid 18 års ålder hamnade Nano i fängelse första gången. Och det blev fler gånger. Inbrott, bilstölder, ett rån, alkohol och droger är inget han är stolt över idag. Men vändningen kom när han träffade sin nuvarande sambo. I dag har paret fyra barn och Nano är både nykterist och drogfri.

– Både musiken och familjen har hjälpt mig så mycket. Att jag både skaffade barn och fortsatte med min dröm och mot mina mål, det har varit som både medicin och terapi för mig.

Men det är inte bara för att få synas och höras som Nano ville vara med i mellon.

”Är precis som alla andra”

– För mig är det viktigt att nå ut till alla människor. Jag vill visa att jag är precis som alla andra och jag känner för alla som kämpar med något, är ensamma, mobbade eller har svårt att betala hyran. Jag vill lyfta fram allt sådant och musiken kan hjälpa mig att nå ut. Jag vill inspirera folk att kämpa även om det är jäkligt tufft ibland!

– Jag känner mig supertaggad nu och vill bara att det ska vara dags att tävla. Kan vi spola fram bandet?

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Nano efter skrällen: ”Jag kan leva med det här hela livet”

Startordningen i Melodifestivalen 2017

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons