Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Oscar Enestad, 21, om relationen med Cecilia Dahlbom, 50

09 feb, 2019 
Redaktionen
Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom
Oscar Enestad, 21, och Cecilia Dahlbom, 50, har tidigare inte velat prata om sitt förhållande. Nu berättar han för Hänt vad som fick honom att ändra sig.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den tidigare FO&O-medlemmen Oscar Enestad, 21, tävlar i Melodifestivalens andra delfinal i Malmö med bidraget I love it.  Låten handlar om hans egna relation med den 29 år äldre Cecilia Dahlbom, 50.

– Det är en kärlekslåt, om frigörelse och att man ska få älska den man vill och vara den man är. Den resan jag har gått igenom med mig och min tjej och de känslor som jag har upplevt under den här tidens gång, har Oscar tidigare berättat för Hänt.se.

Varit ett par i tre år

Han och Cecilia har varit ett par i tre år, men väntade ett helt år med att gå ut med det offentligt. De har dock alltid varit fåordiga gällande relationen, fram tills nu. Oscar förklarar själv varför han gick från att knappt vilja prata om kärlekslivet till att plötsligt sjunga om det inför miljontals tv-tittare.

– När låten skrevs så kände jag bara att ”nu är det dags”. I och med det beslutet så känns det bra nu. Jag har ett budskap och hoppas att jag kan influera andra människor med det här i den här frågan. Man ska älska vem man vill. De andra som säger emot kan sätta sig ner, säger han till Hänt.se.

Annons

I låten sjunger han om hur hans föräldrar har haft svårt att acceptera hans flickvän. Det är mycket känslor som väller upp för sångaren under numret och han säger själv att han aldrig tidigare varit så utlämnande som han är just nu.

– Det är absolut jätteknepigt. Jag har aldrig gjort det på den här nivån innan. 

Flickvännen stöttar Oscar Enestad i Melodifestivalen

Paret lever numera som sambos och Cecilia är på plats i Malmö för att stötta sin partner under tävlingen. Föräldrarna hejar på honom hemifrån. Oscar poängterar att allt har slutat lyckligt och att det därför inte bara är ledsamma känslor som dyker upp när han sjunger låten.

– Jag känner glädje och lycka men såklart även sorg för jag sjunger om en sorglig sak. Men det är mestadels glädje, för kärleken vinner alltid, säger Oscar Enestad.

Av Stina Dahlgren/hant.se
Foto: IBL/Karin Törnblom

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Här är startordningen i Melodifestivalen 2019

SVT gör om röstningen i Melodifestivalen 2019

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons