Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Oscar Zia stöttas av hemliga pojkvännen inför Melodifestivalen

05 feb, 2022 
https://image.allas.se/image-226889?imageId=226889&width=1320&height=1320&cropw=52.04&croph=100&x=15.24&y=0
Jessica Rådne
Fotograftt
oscar zia
En nykär Oscar Zia programleder årets Melodifestival i SVT. Bakom kulisserna står nya pojkvännen Axel.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Oscar Zia, 25, leder årets deltävlingar och final i Melodifestivalen på SVT. Vid sin sida bakom kulisserna har han en ny pojkvän, avslöjar Oscar i intervjuer med kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet.

– Får se hur länge han orkar, säger programledaren.

Se också: Oscar Zia programleder Melodifestivalen: "Vill hylla tävlingen."Brand logo
Se också: Oscar Zia programleder Melodifestivalen: "Vill hylla tävlingen."

Mello-turnén ställdes in

I höstas presenterades Oscar Zia som programledare för Melodifestivalen 2022.

– Jag har tittat på Melodifestivalen sen jag var liten, hela familjen skulle titta och ingen fick prata, jag ville inte missa en sekund! Jag är väldigt peppad på att åka ut på turné och jag ska göra mitt bästa för att leda tittarna genom denna fest, sa Oscar Zia då.

Annons
oscar zia 2016
Oscar Zia har själv tävlat som artist i Melodifestivalen 2016.

Till en början var det tänkt att bli en klassisk Mello-turné med stopp i Malmö, Göteborg, Lindköping, Lidköping, Örnsköldsvik och Stockholm. Men pandemin och de restriktioner som gällt fram tills nyligen har lett till att man fått tänkta om. Nu utgår alla deltävlingar och finalen istället från Stockholm, och det är bara bra för Oscar som är nykär och vill vara nära sin kille.

Oscar Zia bröt upp med sitt ex

– Han är toppen, ett jättefint stöd. Det är klart, jag är i väg ett tag, men vi är väldigt kära. Sedan får vi se hur länge han orkar, säger Oscar Zia till Expressen när han avslöjar att han och pojkvännen har kilat stadigt i ett halvårs tid.

Annons

För Aftonbladet berättar Oscar att killen heter Axel. Han beskriver hur den nya kärleken kommit in i hans liv efter att det ”gått åt helvete” med hans ex. Oscar valde till en början att försöka laga det brustna hjärtat med fest och alkohol.

– Det destruktiva inom mig handlade mycket om att jag inte visste var min plats var. Vad vill jag göra? Vem är jag? Och en utlösande faktor under den perioden var att det gick åt helvete med mitt ex. Jag blev väldigt ledsen, säger Oscar till Aftonbladet.

Träffade nya killen efter destruktiv fas

oscar zia 2021
Idag är Oscar Zia lyckligt kär i en ny relation.

Oscar menar att han behövde ta sig igenom den destruktiva fasen innan han var redo för ett nytt förhållande.

Annons

– Det var viktigt, jag var inte intresserad av ett liv då, jag hade inga gränser. Ramarna var otroligt luddiga. Ett tag var jag så att ”jag blir inte intresserad av nån, det är ingen som fastnar”. Men så fattade jag att det ligger hos mig, så är det väl. Jag var på en jättebra plats när vi träffades.

Melodifestivalens första deltävling sänds lördag 5 februari klockan 20.00 i SVT1 och på SVT Play. Finalen sänds den 12 mars.

Källa: Expressen, Aftonbladet

Se också: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som gått
Annons