Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Owe Thörnqvist till final i Melodifestivalen!

18 feb, 2017 
Minna Wallén-Widung
Snart 88-åriga Owe Thörnqvist skrällde i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen i Växjö och gick direkt till final. Till final gick också favorittippade Robin Bengtsson.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den snart 88-årige Owe Thörnqvist skrällde rejält i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö när han tog sig direkt till final. Det här är första gången han deltar i Melodifestivalen och på förhand var han långt nere på tipsbolagens odds över vilka bidrag som skulle gå vidare. Men trallvänliga Boogieman Blues – och en varmkorv som kastades över scenen – gick tydligen hem hos svenska folket för snart stod det klart att han går direkt till finalen i Stockholm.

Owe Thörnqvist – direkt till final.
Owe Thörnqvist – direkt till final. Foto: Mattz Birath

Får sällskap av Robin Bengtsson

Till final gick också på förhand favorittippade Robin Bengtsson med låten Can’t go on. Robin Bengtsson deltog också förra året i Melodifestivalen, och slutade då femma i finalen med låten Constellation prize.

Annons
Robin Bengtsson – också direkt till final.
Robin Bengtsson – också direkt till final. Foto: Mattz Birath

Till andra chansen

Pojkbandet FO&O var också favorittippade, men fick se sig besegrade av Owe Thörnqvist som knep den andra finalplatsen. Men flickfavoriterna får en chans till eftersom de gick vidare till andra chansen med sin låt Gott a thing about you.

FO&O gick till andra chansen.
FO&O gick till andra chansen. Foto: Mattz Birath

Till andra chansen gick också debutanten Anton Hagberg med sin låt Kiss you goodbye. Sist i deltävlingen hamnade Krista Siegfrids med Snurra min jord, Jasmine Kara med Gravity samt Bella&Filippa med låten Crucified.

Annons

Sedan tidigare är Nano, Ace Wilder, Mariette och Benjamin Ingrosso klara för final, efter deltävlingarna i Göteborg och Malmö.

Den 4 mars går Andra chansen av stapeln. Sedan tidigare står det klart att Boris René, De Vet Du, Dismissed och Lisa Ajax är med och gör upp om de sista finalplatserna då.

Läs också:

Owe Thörnqvist firar oavsett vilket

Owe Thörnqvist: ”Det här är extra grädde på moset”

Robin Bengtsson har friat till kärleken Jennie

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons