Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Robin Bengtsson: "Jag är jättechockad"

11 mar, 2017 
Minna Wallén-Widung
Robin Bengtsson är uppriktigt överraskad över att det var hans namn som ropades upp när vinnaren av Melodifestivalen 2017 skulle koras. "Jag är jättechockad, jag trodde inte att jag skulle vinna", säger han. Nu väntar Eurovision Song Contest i maj.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

För Robin Bengtsson var det verkligen ingen självklarhet att han skulle kamma hem segern i årets Melodifestival.

– Jag är jättechockad, jag trodde inte att jag skulle vinna. Det var ingenting jag hade väntat mig, men jag är superglad och tacksam för alla som har röstat, säger han efter att showen i Friends Arena är över och det snart är dags för efterfest.

Robin Bengtsson efter segern i Melodifestivalen.
Robin Bengtsson efter segern. Foto: Mattz Birath

Det här var andra gången Robin Bengtsson deltog i Melodifestivalen och han säger att det känns overkligt att han gick segrande ur tävlingen i år.

Annons

– Jag hade bara som mål att komma bättre än femma som jag gjorde förra året, så jag var i chock redan när jag ledde efter juryrösterna. Det känns helt magiskt.

Varför trodde du inte att du skulle vinna?

– Det känns som om det finns andra som varit mer favorittippade, det har varit mer skriverier och mer folk som har pratat om dem – Wiktoria, Nano och Jon-Henrik till exempel.

Tävlar i Kiev i maj

Ögonblicket då hans namn ropades upp av programledarna Clara Henry och David Lindgren beskriver han som euforiskt.

– Vi bara stod och hoppade i en stor hög tills någon tog tag i min arm och drog upp mig på scenen.

I maj ska han representera Sverige i Eurovision song contest i Ukraina. Men så långt fram i tiden har han ännu inte hunnit tänka.

– Nej, men det ska bli så kul och hedrande att representera Sverige. Mest ser jag fram emot att få fortsätta jobba med mitt fantastiska team och få göra samma sak som nu.

Annons

Än så länge vågar han inte sia om sina chanser i tävlingen i Kiev.

– Det är svårt att säga, jag har ju inte hört någon av de andra låtarna. Men jag ska göra allt för att vinna.

”Riktigt coolt nummer”

En som tycker att Robin Bengtsson är en bra representant för Sverige i Kiev är Christer Björkman, kaptenen som styr Melodifestivalen och som dessutom jobbar som tävlingsproducent också för tävlingen i Ukraina.

– Det är en riktigt bra, modern poplåt. Han är en väldigt stabil sångare och han har ett riktigt coolt nummer som man inte har sett i Eurovision tidigare. Det är en bra början.

Christer Björkman är nöjd med årets upplaga av tävlingen och tror på Robin Bengtssons chanser i Kiev. Foto: Mattz Birath

De internationella jurygrupperna utsåg faktiskt honom som vinnare här i kväll. Hur tror du chanserna är på det stora hela?

Annons

– Jag har bara hört 28 av 43 låtar och så långt tycker jag att det ser väldigt bra ut. Jag är egentligen bara rädd för Italien så här långt. Men sen kommer det 15 till och var det landar efter det vet jag ju inte.

Nöjd med programledarna

Christer Björkman säger att han är nöjd över årets Melodifestival.

– Det har varit en fantastiskt härlig tävling, jag är jättenöjd med den. Det var otroligt hög kvalitet på finalen vad gäller låtarna. Jag älskar resan vi har gjort med våra programledare – tre underbara människor som levererar värme och ärlighet och får en kontakt med publiken som jag inte har sett sedan Sanna Nielsen stod där faktiskt.

Av Johanna Svan och Minna Wallén-Widung

Läs också:

Bildextra! Oj, vilket party efter mellofinalen!

Robin Bengtsson har friat till kärleken Jennie

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons