Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Roger Pontare: ”Jag är så dålig på förväntningar”

11 feb, 2017 
Johanna Svan
Fem gånger Mello. Två vinster. Blir det en tredje?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Roger Pontare är alltid aktuell som turnerande artist och har varit ständigt närvarande på scen och skiva i nära 40 år. Pontares artistiska uttryck berör ofta natur och miljö med etniska inslag i både musik och scenografi.

Femte gången i mellon

I år är det femte gången Roger Pontare är med i Melodifestivalen. Han har även vunnit två gånger och representerat Sverige i Eurovision (1994 i duett med Marie Bergman i låten Stjärnorna och 2000 med När vindarna viskar mitt namn.) Årets låt heter Himmel och hav och är en dramatisk och livsglad hyllningssång till elementen med en underton av att vi inte ska ta vår natur för självklar.

Vad fick dig att vilja köra mello igen?

– Det var ju ett tag sedan och det har ju hänt ganska mycket. 2006 var jag med senast och så tänkte jag att det kan ju vara kul att göra om det och se vad som har hänt, skrattar Roger Pontare. Det känns som att det är mer en fest nu på något sätt att vara med. Och detta kan ju bli starten till en ny skiva, man får ju väldigt mycket skjuts av Melodifestivalen.

Annons

Blev kontaktad och fick låten

– Jag har en bra och stark låt som jag gillar väldigt mycket! Låten handlar om att bevara himmel och hav och har lite miljötänk i sig.

Men hur det kom sig att Roger Pontare fick just den låten han fick är han lite osäker på.

– Thomas G:son har ju gjort den här låten men vem som var i åtanke från början vet jag inte men jag blev kontaktad och fick den.

I höstas när vi träffade Roger Pontare sade han att han tyckte det var svårt med förväntningar.

– Innan man går in på scen tänker man ju ”Vi kommer ju att vinna naturligtvis” sen har man ju blivit golvad ibland – men det är bara till att resa sig!

Roger Pontare med låtskrivaren Alexzandra Wickman. Foto: Mattz Birath
Roger Pontare med låtskrivaren Alexzandra Wickman. Foto: Mattz Birath

”Vill tänka i nuet”

Hur är förväntningarna nu när du repeterat låten och hört alla konkurrenter?

– Jag är dålig på förväntningar, jag vill tänka i nuet och inte tänka så långt utan få till det jag ska göra. Det kan ju hända att jag börjar få en känsla av förväntningar men inget definitivt.

Annons

Hur är känslan efter repetitionerna annars?

– Jag är nöjd med så långt vi har kommit men det är fortfarande vissa saker som ska justeras. Bland annat måste jag vänja mig vid att ha inear, det där första gången för mig och blir en helt annan upplevelse. Det är spännande!

Vad tror du om konkurrensen?

– Det är en fantastisk mångfald i startfältet. Glamgruppen (Dismissed, reds anmärkning) är ju väldigt bra, en helt annan stil än min låt. De är nog mina största konkurrenter!

Läs också:

Roger Pontare om sin hudsjukdom runt ögonen

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons